23948sdkhjf

Fortsatt skattebefrielse till 2020

Europeiska kommissionen har godkänt den svenska skattebefrielsen av biogas som drivmedel till och med utgången av 2020.
– Fem års förlängning ger stabilitet och innebär att den förnybara biogasen kan fortsätta vara ett konkurrenskraftigt alternativ till fossil bensin och diesel, säger Anders Mathiasson, vd på branschföreningen Energigas Sverige.

Preem välkomnar finansdepartementets besked om att EU har godkänt regeringens ansökan om fortsatta skattelättnader för hållbara biodrivmedel till och med utgången av 2018.

– För Preem som har gjort omfattande investeringar för att kunna producera hållbara drivmedel är det ett viktigt besked, även om vi fortfarande väntar på mer långsiktiga styrmedel. En ambitiös kvotplikt baserat på drivmedlens klimateffektivitet är rätt väg att gå för att styra mot minskade utsläpp av koldioxid, säger Petter Holland, vd för Preem.

Preem producerar sedan 2011 biodrivmedel baserat på förnybar skogsråvara. Tillsammans med Södra och Sveaskog gör Preem diesel – Preem Evolution Diesel – på tallolja, en restprodukt från skogsindustrin. HVO (hydrerad vegetabilisk olja) från tallolja reducerar utsläppen med 89 procent.

– Efter överenskommelsen i Paris känns det extra viktigt att svenska företag får rätt incitament för att fortsätta omställningen i högt tempo. Vi har under 2015 byggt om vårt bioraffinaderi i Göteborg för att fördubbla produktionskapaciteten av Preem Evolution Diesel och runt hörnet väntar vår nästa stora produkt, nämligen bensin från skogsavfall, säger Petter Holland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063