23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Processrdic
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Nytt centrum för livsmedelsutveckling

Bättre livsmedelsteknik och bevarandet av hantverk är målet för det nybildade Centrum för Livsmedelsutveckling i Karlshamn

Karlshamns livsmedelsindustri växer och nu satsar utbildningsorganisationerna i närheten på ett testlabb där företagen kan prova och utveckla nya produkter.På 350 kvadratmeter i Carlshamns mejeris gamla lokaler finns framförallt processlinjer för livsmedel som kan pumpas runt. Men det finns även annan utrustning. – Vi har tillgång till olika produktionsprocesser med processhall, bageri, produktionskök och analytiska laboratoriemiljöer, berättar Cissi Lingerud, verksamhetsledare på CLUK, Centrum för Livsmedelsutveckling i Karlshamn.Hon har själv utvecklat produkter på Carlshamns mejeri, bland annat.Det nya utvecklingslaboratoriet samarbetar med med Linnéuniversitetet i Kalmar, Högskolan i Kristianstad, Lunds universitet och YTH i Helsingborg. /KL

BREAKING
{{ article.headline }}
0.104