23948sdkhjf

EU godkänner svenskt stöd på 265 miljoner euro till H2GS

"Att minska ståltillverkningens inverkan på klimatet är viktigt om vi ska kunna uppnå EU:s mål om klimatneutralitet 2050."

EU-kommissionen har nu godkänt ett svenskt statligt stöd på 265 miljoner euro till H2GS AB:s gröna stålverk. Stödet kommer delvis att hämtas från  RRF (stödfond efter coronapandemin). Kommissionen har dragit slutsatsen att stödet främjar målen för viktiga EU-satsningar som "den europeiska gröna given", "EU:s vätgassstrategi", "Industriplanen i den gröna given" och "REPowerEU-planen".

– Den svenska stödåtgärden värd 265 miljoner euro gäller anläggningen av det första storskaliga stålverket i Europa som är helt baserat på vätgas från förnybara källor. Stålverket kommer även att hysa en av världens största elektrolysörer. Att minska ståltillverkningens inverkan på klimatet är viktigt om vi ska kunna uppnå EU:s mål om klimatneutralitet 2050. Vi säkerställer samtidigt att detta inte leder till snedvridningar av konkurrensen, säger Margrethe Vestager, verkställande vice ordförande med ansvar för konkurrenspolitik i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078