23948sdkhjf

Alleima satsar på en ny vakuumomsmältningsugn

Stor efterfrågan på stång- och rörprodukter gör att Alleima investerar i ny vakuumomsmältningsugn.

En ökade efterfrågan gör att Alleima nu investerar i en ny vakuumomsmältningsugn (VAR), det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Materialinnovation och tekniskt ledarskap är en grundläggande del av Alleimas strategi och utvecklingsarbete. Investeringen i Sandviken gör det möjligt att ytterligare dra nytta av våra framsteg på det här området. Ökad kapacitet för omsmält material kommer att stödja tillväxten för flera av våra strategiska segment, säger Carl von Schantz, chef för Tube-divisionen i ett pressmeddelande.

Alleima har under de senaste åren satsat på höglegrerade nickelbaser för stång - och rostfritt stål, och uppger själva att dessa produkter tagits emot mycket väl på marknaden. Företaget har redan tre ugnar i dagsläget och med en ny vacuumomsmältningsugn vill företaget nu öka produktionskapaciteten för produkter som används inom flyg, medicinteknik, olja och gas. Möjliga användningsområden är till exempel ortopediska implantat eller landningsställ.

– VAR är en sekundär smältningsprocess där stålgöt omsmälts under vakuum, vilket ger den kemiska och mekaniska renhet som behövs för att möta slutanvändarnas krav på materialet i mycket krävande applikationer, kommenterar Sofia Hansson, chef för affärsområdet Tube Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA).

Den nya ugnen  planeras tas i bruk under hösten 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203