23948sdkhjf

Nordic Paper väljer digital lösning från Afry

Pappersbruksbolaget Nordic Paper har valt teknikkonsulten Afrys teknikplattform Paperline när befintligt produktionsstödsystem ska ersättas med ny lösning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nordic Paper, med anläggningar i både Sverige, Norge och Kanada, tillverkar kraftpapper och greaseproofpapper som bland annat används till livsmedelförpackningar. Nordic Paper har valt Afrys systemplattform Paperline för att effektivisera sina skandinaviska tillverkningsprocesser.

– När vi sökte samarbetspartner hade vi en rad kriterier. Bland annat var det viktigt för oss att hitta en lokal och global samarbetspartner med närhet till vår verksamhet, särskilt i Skandinavien. Dessutom var det viktigt att hitta rätt gällande önskemål om att arbeta i ett flexibelt partnerskap med fokus på innovation. Valet hamnade därför på AFRY som vi ser som en långsiktig partner till oss i den digitaliseringsresa Nordic Paper har påbörjat, säger Patric Johansson, IT-chef på Nordic Paper.

Avtalet omfattar anpassningar mot verksamhetens specifika behov på fyra pappersbruk i Sverige och Norge, inklusive migrering och uppstart.

Arbetet inleddes i mars 2023 och planeras att avslutas under 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078