23948sdkhjf

Energiministern diskuterade framtida kärnkraft

Nyligen besökte energi- och näringsminister och vice statsminister Ebba Busch Studsvik för att diskutera Sveriges framtida behov av ett nytt svenskt nationellt kärnkraftsprogram.

Även Studsviks vd och koncernchef Camilla Hoflund och styrelsens ordförande Jan Bardell närvarade för att diskuteras Sveriges behov av mer el. Även Studsviks bidrag till regeringens färdplan för för ny kärnkraft i Sverige diskuterades.

– Studsvik har en ljus framtid i Sverige. Kärnkraften har en ljus framtid i Sverige, därför att nu lägger vi om energipolitiken, säger Ebba Busch till Svt Nyheter.

Som det ser ut nu kan Studsvik eventuellt bidra med mark till nya kärnkraftverket och ett nav för både svensk och internationell forskning och innovation för ny kärnkraft. Ministern fick en guidad tur av Studsviks laboratorium för bränsletester.

Just nu pågår flera utredningar för att se möjligheterna med ett eventuellt kärnkraftsbygge. Utredningarna handlar om plats, finansiering och tillstånd.

– Det är många saker som krävs och vi är inne i en tidig förstudie, säger Camilla Hoflund, koncernchef vid Studsvik, till Svt Nyheter.

Vad är Studsvik?

Studsvik erbjuder en rad avancerade tekniska tjänster till den globala kärnkraftsindustrin. Studsviks fokusområden är bränsle- och materialteknik, programvara för härdövervakning och bränsle-optimering, avvecklling och strålskyddstjänster samt tekniska lösningar för hantering, konditionering och volymreduktion av radioaktivt avfall. Företaget har över 75 års erfarenhet av kärnteknik och tjänster i radiologisk miljö. Studsvik har 530 anställda i 7 länder och företagets aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

Källa: Studsvik

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078