23948sdkhjf

Borealis uppdaterar utrustning för 55 miljoner

55 miljoner kronor är prislappen för den investering som Borealis påbörjat vid sin polyolefinenhet i finska Borgå.

Investeringen är en ny kracker, vilken ska möjliggöra tillverkning av en ökad andel cirkulära råvaror för vidare användning i produktionen.

I ett pressmeddelande skriver Borealis att investeringen säkerställer att ångkrackaren i Borgå, som är en del av ett mycket integrerat petrokemiskt komplex, kan öka andelen förnybara och återvunna råvaror som används i dess produktion av baskemikalier (eten och propen). Investeringsprogrammet i Borgå, vilket redan påbörjats och förväntas vara klart 2025, följer efter förra årets slutförande av en större uppdatering av krackerugnen i Stenungsund, Sverige.

Ångkrackern i Borgå har en årskapacitet på 430 ton eten och 263 ton propen per år, och är en anläggning som "krackar” råmaterial som nafta, propan, butan och flytande petroleumgas (LPG) – till mindre molekyler. Investeringen innebär att tre av de tio krackerugnarna vid olefinenheten kommer att modifieras för att möjliggöra en total årlig produktion på 120 ton baskemikalier baserade på förnybara och återvunna råvaror, vilka kommer vara Iscc-plus certifierade baserat på massbalansredovisning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125