23948sdkhjf

De vill bidra till en grönare stålindustri

Metall- och stålindustrin är en bransch där SKF, som tillverkar rullningslager, verkar. I tider av hållbarhet kontaktar vi presschefen Gösta Andersson för att höra hur SKF bidrar till en mer miljövänlig metallindustri.

Vi har tidigare skrivit att SKF öppnat upp ett center i Kiruna för att stödja industriboomen i norr med fokus på gruva och stål. 

– Vi ser en ny industriell våg med stort miljöfokus i norr och vi behöver vara på plats om vi ska hjälpa den svenska industrin att bli mer konkurrenskraftig, sade Anders Inga, enhetschef på SKF i Kiruna, om expansionen.

Nyligen rapporterade vi också om SKF:s samarbete med Ovako och Stena Recycling, där samtliga parter verkar för en grön och cirkulär värdekedja. 

Vi frågar presschefen Gösta Andersson hur SKF ytterligare bidrar till en grön stålindustri.

– Det tas många initiativ inom branschen för en grönare stålindustri och från SKF:s håll jobbar vi tillsammans med stålkunder med att öka resurseffektiviteten och öka tillgängligheten i maskinparken med system för fjärrövervakning och tillståndskontroll, riskhantering för drift och underhåll – när är det mest effektivast att stanna för underhåll? 

Han berättar också att flera kunder upptäcker möjligheterna med återtillverkning av lager som minskar energianvändningen med 90 procent jämfört med att tillverka nya lager. 

– Andra exempel som vi tillhandahåller är cirkulära oljesystem som SKF RecondOil som använder den unika DST tekniken -Separation Technology - som renar industrioljor ner på nanonivå. Detta är några exempel, där vi från SKF bidrar till en grönare stålindustri, avslutar han.

Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094