23948sdkhjf

Inte bara stål i fokus för SSAB Luleå

SSAB i Luleå brinner inte bara för stål, utan också för jämställdhet.

Jonna Barsk, verksamhetsstrateg på SSAB, berättar om flera sätt som SSAB Luleå arbetar med jämställdhet på. Bland annat rapporteras alla kränkning och diskriminering som avvikelser i det interna systemet. Frågor som rör ämnet finns också med i medarbetarundersökningar och i semestervikarieenkäter. 

Jämställdhetskompetens integreras också i interna utbildningar och i omklädningsrummen finns gratis mensskydd att tillgå.

– Vi arbetar också hela tiden med att det ska vara inkluderande och schysst jargong och kultur på hela arbetsplatsen, säger Jonna Barsk, i en artikel från SSAB.

SSAB Luleå verkar också för jämställdhet i samhället som stort. Under kampanjen "En vecka fri från våld" arrangerade SSAB Luleå frukostföreläsningar och samtal tillsammans med Luleå kommuns Centrum mot våld samt nätverket Män för kärlek.

– Våld mot kvinnor och barn är ett stort samhällsproblem och vi är en stor samhällsaktör, som sådan har vi ett ansvar. Med ökad kunskap är det fler som ser och som vågar fråga, både om utsatthet och våldsamhet, säger Barsk.

Länsstyrelserna i Norrbotten och Västerbotten har tillsammans med företag tagit fram en avsiktsförklaring för en jämställd industri i norra Sverige. SSAB Luleå är ett av företagen som skrivit under avtalet och enligt Jonna Barsk fungerar dokumentet som en intern kravställare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094