23948sdkhjf

220 miljoner investeras i aluminiumverket – ska bli ett av de modernaste i världen

Hydro investerar 220 miljoner svenska kronor för att uppgradera 120 återstående elektrolysceller vid aluminiumverket i Husnes.

När aluminiumverket står klart kommer det att vara en av de modernaste och mest energieffektiva produktionsanläggningarna för primäraluminium i världen.

– Detta är det sista steget i en trestegsprocess. Med denna investering realiserar vi den fulla tekniska potentialen för elektrolysen genom att uppgradera återstående 120 celler. Vi rustar oss för framtiden, säger Johan Berg, chef för Hydros aluminiumverksamhet i Norge.

Investeringarna i Husnes aluminiumverk kommer ge ökad energieffektivitet och lägre utsläpp av växthusgaser, vilket resulterar i aluminium med lågt koldioxidavtryck jämfört med genomsnittet.

– Investeringarna säkerställer fortsatt aluminiumproduktion på Husnes i decennier framöver. Vi står redo att leverera lågkolhaltiga aluminium- och banbrytande gjutprodukter i världsklass till några av de mest krävande kunderna i Europa, säger Jon Ola Ystgaard, fabrikschef på Hydro Husnes.

Hydro Husnes:

Antal anställda: 348

Produktionsstart: 1965

Årlig produktion: 197 000 ton primäraluminium och 200 000 ton gjutningsprodukter

Produkter/specialitet: Extruderingsgöt och HyForge

Hydro

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094