23948sdkhjf

Satsar på industriell ångåtervinning från svensk startup

Mexikanska Grupo Lamosa är en av världens största tillverkare av keramiska material. Nu tar de hjälp av svenskt företag.

De har nu investerat i ett system för ångåtervinning från svenska vattenstartupen Drupps för installation i en av deras anläggningar i Peru. Man gör satstningen som ett led i att nå sina hållbarhetsmål inom vatteneffektivitet och för att säkra verksamhetens lönsamhet på längre sikt.

Närmare bestämt handlar det om ett system för återvinning av industriell restånga. Drupps-systemet beräknas kunna återvinna 25 000 ton vatten per år ur utsläppsgaser från produktionsprocessen, vilket innebär att ca 40 % av allt vatten som släpps ut från fabriken kan återvinnas.

Huvudsyftet med installationen är att hjälpa anläggningen att motverka problem med sin vattenförsörjning genom att kraftigt minska tillverkningens nettovattenanvändning utan att minska produktionstakten.

– Lamosas köp av ett fullskaligt Drupps-system för återvinning av industriell vattenånga är en stor milstolpe för oss, eftersom det bevisar att industrin ser stark affärslogik i att göra proaktiva investeringar vatteneffektivitet. Vi ser fram emot att arbeta med Grupo Lamosa på deras resa mot ytterligare förbättring av sin vattencirkularitet, säger Mikael Nolborg, vd på Drupps i en kommentar.

Installationen väntas vara startklar under andra halvan av 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078