23948sdkhjf

Nytt smältverk innebär ny metallutbildning

Campus Oxelösund och Cyclife Sweden, som behandlar och bearbetar radioaktivt avfall, har tillsammans tagit fram en ny yrkesutbildning inom metallhantering. 

Den 9 januari i år började Cyclife bygget av ett andra smältverk på sin anläggning i Studsvik, utanför Nyköping för att behandla metalliskt komponentavfall från kärnkraftsoperatörer.

Den nya utbildningen är speciellt framtagen för att möta Cyclife Swedens behov av nya medarbetare, framför allt operatörer, på nybygget.

Efter avslutad utbildning är chansen stor att få jobb inom metallhantering på företaget. Det framgår av Oxelösunds hemsida. Framför allt saknas det operatörer.

Felicia Merhi, HR & Communication Director på Cyclife Sweden, kommenterar det nya utbildningssamarbetet.

– Cyclifes ägare har satsat mer än en halv miljard kronor i vår nya anläggning som byggs just nu. Med det nya smältverket fördubblar vi vår kapacitet och med denna satsning skapas cirka 60 nya jobb. Majoriteten av dessa arbeten är som operatör inom metallbehandling så denna utbildning ligger helt rätt i tiden för oss och vi hoppas att vi kan välkomna flera av våra nya kollegor genom denna utbildning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078