23948sdkhjf

Ny vd för Paper Province: ”Många viktiga frågor”

Matilda Iverlund blir ny vd för Paper Province. 

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund som ny vd. Med stort driv och erfarenhet från skogsindustrin ser Matilda fram emot att leda Paper Province och skogsbranschen in i framtiden.

– Paper Province jobbar med många viktiga frågor där skogen har en central roll, både på kort och lång sikt. Jag ser fram emot att få utforska dessa möjligheter och lära känna medlemsföretagen och personalen. Det ska också bli spännande att sätta kursen framåt och säkra hur vi som kluster kan göra störst samhällsnytta, säger Matilda Iverlund i en kommentar. 

Matilda Iverlund kommer närmast från Billerud där hon jobbat med starten av världens modernaste kartongmaskin, KM7. 

I dag ansvarar hon för ett programkontor i ett transformationsprogram med fokus på den nordamerikanska kartongmarknaden. Tidigare har hon arbetat på bland annat Svenska Kraftnät och Lantmäteriet. Nu kliver hon in i rollen som vd för världens ledande näringslivskluster med fokus på skogen.

– Vi är mycket nöjda att ha landat i rekryteringen av Matilda Iverlund efter en omfattande och gedigen sök- och urvalsprocess. Hon har en förmåga att omvandla idéer till konkreta initiativ och besitter ett starkt samhällsengagemang, som vi tror kommer att passa perfekt i vd-rollen, säger Anders Brolin, ordförande för Paper Province styrelse.

Paper Province 130 medlemsföretag arbetar tillsammans med klustrets övriga intressenter såsom regioner, kommuner och akademi, för att ta samhället in i framtiden med hjälp av skogen. 

Matilda Iverlund börjar sin nya tjänst 20 maj 2024 och tar över vd-posten efter Sandra Sundbäck, som gick vidare till nya utmaningar vid årsskiftet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078