23948sdkhjf

Tysk ståltillverkare får 29 miljarder i stöd av tyska staten

Ståltillverkaren Stahl-Holding-Saars med dotterbolagen Dillinger, ROGESA och Saarstahl får miljardstöd av den tyska regeringen. Något som Tysklands näringsministern Robert Habeck uppgav vid sitt besök i Saarland.

Miljardstödet, på 29 miljarder kronor, ska gå till tillverkarens omställning mot en grönare produktion. 

– Detta är betydelsefulla nyheter för Saarlands stålindustri. Detta gör det möjligt för oss att göra en historisk övergång i produktionen – en som kommer att minska koldioxidutsläppen med 55 procent till 2030. Genom att göra det spelar vi en pionjärroll i avkarboniseringen av den tyska stålindustrin samtidigt som vi skapar förutsättningar som kommer att säkra vår konkurrenskraft. Det vi nu gör här i Saarland, inom stålindustrin, är en seger för klimatskyddet, en förstklassig nyhet för våra kunder och, allt som allt, ett stort steg mot framtiden för mycket innovativ stålproduktion, säger Stefan Rauber, styrelseordförande för SHS – Stahl-Holding-Saar GmbH & Co. KGaA och styrelseordförande för Aktien-Gesellschaft der Dillinger Hüttenwerke och Saarstahl AG.

Inom snar framtid förväntas Tyskland få grönt ljus av EU-kommissionen för stödet.

– Vi är glada över att se att våra år av kollektiva ansträngningar nu bär frukt och att vi snart kommer att kunna påbörja det "riktiga" arbetet med att bygga produktionsanläggningarna som gör det möjligt att producera grönt stål i Saarland, säger Stephan Ahr, ordförande för Group Works Council för SHS – Stahl-Holding-Saar GmbH & Co. KGaA

Fakta:

SHS – Stahl-Holding-Saar GmbH & CO. KG är holding- och förvaltningsbolaget för stålindustrin i Saarland och tar på sig utvalda uppgifter för Saarstahl och Dillinger Hütte. Dessutom har tre operativa tjänsteföretag grundats.

Stahl-Holding-Saars hemsida

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094