23948sdkhjf

Epiroc ska råda bot på personalbristen – utbildar själv

Behovet av kvalificerade servicetekniker i gruv- och anläggningsindustrin är så stor att Epiroc nu tar saken i egna händer. I ett samarbete med Manpower ska de hitta och anställa kandidater med rätt kompetenser som sedan utbildas av Epiroc.

Servicetekniker till gruv- och anläggningsindustrin lyser med sin frånvaro och Epiroc är en av många som har svårt att hitta rätt kompetens. Störst behov finns i norr men även i andra delar av landet. I ett nytt samarbete med Manpower ska de nu hittar rätt kompetens för att anställa runt Kiruna, Gällivare, Skellefteå, Askersund, Göteborg och Stockholm. Personerna ska sedan specialutbildas av Epiroc för att få önskad kompetens. 

– Bristen på rätt kompetens gör att vi behöver vara innovativa, säger Patric Palm, Managing Director på Manpower Enterprise.

– Detta är en unik möjlighet att växa både inom ett yrke och som individ och det ger en stark start för en lovande framtid som servicetekniker, säger Elin Rydberg, Academy Leader på Epiroc Sweden AB i en kommentar.

Den nya traineeutbildningen kommer enligt Epiroc att innehålla både praktiska och teoretiska moment. Genom programmet får deltagarna djup förståelse för Epirocs teknologier, produkter och affärsmodeller. De får möjlighet att praktiskt lära serviceteknikernas vardag både ovan- och under jord med hjälp av erfarna servicetekniker inom Epiroc.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094