23948sdkhjf

RS Components offentliggör lanseringen av ett kompakt industriellt Ethernet-kontakdon från Hirose

| Medlemsnyhet | Företag RS Components A/S

Den nya ix Industrial-serien sätter en ny standard för robusthet, prestanda och miniatyrisering inom industriell IoT

Januar 2018RS Components (RS) meddelar att ix Industrial™-sortimentet från Hirose, som sätter en högre standard för Ethernet-gränssnitt och svarar på alla framtida utmaningar för Industry 4.0 och IIoT, nu finns att beställa.

Marknaden har länge ställt krav att kontaktdon och systemkablar måste vara mindre, erbjuda högre prestanda och vara ännu motståndskraftigare. Hirose har utvecklat den här nya tekniken för att leverera robusta miniatyrkontaktdon för Ethernet-förbindelser som en möjlig ersättning för konventionella RJ45-kontaktdon. Enheterna har utvecklats för att kunna passa till ett brett urval av tillämpningar, bland annat industriautomation och robotteknik, kommunikations- och datanätverk, säkerhetssystem och transporttillämpningar. 

Kontaktdonen är 70 % mindre jämfört med vanliga RJ45-kontakter och kan monteras vid sidan av varandra med 11 mm delning, vilket är perfekt för daisy-chain-tillämpningar. Kontaktdonen är dessutom mycket säkrare eftersom de två klick-låsningarna i metall ser till att han- och honkontakten är anslutna på ett säkert sätt. Fem monteringsben för montering i genomgående hål på kretskortet gör enheterna robusta och ger mesta möjliga stabilitet på kretskortet, vilket ökar låsstyrkan och säkrar en hållbar förbindelse. Den robusta konstruktionen tål vibrationer och stötar och tillåter 5 000 sammankopplingscykler. 

Serien är utvecklat för att ge prestanda på Cat 6A-nivå för upp till 10 Gbit/s Ethernet-dataöverföring och uppfyller enligt IEC/PAS61076-3-124-standarden. Även inom EMC-kritiska tillämpningar erbjuder kontaktdonet tillförlitlig dataöverföring, tack vare den heltäckande skärmkonstruktionen som garanterar högt skydd mot störningar. 

Hirose ix Industrials-serien finns nu på lager för snabb leverans från RS i EMEA- och APAC-regionerna.

Medlemsnyhet

Företag
RS Components A/S

Nattergalvej 6
2400 Köpenhamn
Danmark
RS Components A/S

Sänd till en kollega

0.061