23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Torell Pump leverar spillvattenpumpstation med separationsteknik

Torell Pump har tillsammans med Luleå Miljö och Resursteknik (Lumire) installerat och driftsatt Sveriges första spillvattenpumpstationer från Strate med separationsteknik.

Luleå är först ut i Sverige att prova den i Europa, så välbeprövade separationstekniken där pumparna ska skyddas från igensättning och oförutsedda driftstopp minskas till ett minimum. Detta tack vara att varje pump har separationskärl där det inkommande avloppsvattnet och alla fasta partiklar såsom våtservetter, trasor och fett, samlas.

Det separerade vattnet flödar sedan baklänges genom pumparna och till den gastäta holdingtanken. När denna tank har fyllts kommer en pump att starta och därmed skölja rent separationskärlet samtidigt som avloppsvattnet flödare vidare mot reningsverkets rensgaller där partiklarna tas om hand. 

Utöver att förbättra driftsäkerheten och planerbarheten i underhållsarbetet, då de oförutsedda stoppen blir minimala med detta system, så förbättras även arbetsmiljön kraftigt, enligt leverantören. Detta då hela Awalift-enheten är torrt uppställd och gastät samt att separationskärl sitter på insidan av holding tanken.

08-718 30 40 
info@torellpump.se 

Strate – Vi kan flödesteknik | Pumpar till VA & industri | Torell Pump®

Torell Pump AB
Hammarby Allé 91
120 63 Stockholm
Nacka kommun
Sverige

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.062