23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nevel inleder samarbete med EAB och Tenzo och gör ny grön investering i Smålandsstenar

Nevel, som erbjuder avancerade, anpassade och framtidssäkra infrastrukturlösningar för industrier och fastigheter, ska bygga ett nytt biobränsleverk och tillhandahålla hållbar värmeproduktion till EAB och Tenzo i Smålandsstenar, Sverige. Investeringen i ett nytt fjärrvärmenät möjliggör för fler industrikunder att nyttja den hållbara energiproduktionen i Sverige.

I början av 2024 erhöll Nevel investeringsstödet ”Klimatklivet” från Naturvårdsverket, som avser att uppmuntra företag att satsa på fossilfri framtidsteknik och grön omställning. Detta möjliggjorde bygget av ett nytt biobränsleverk i det södra industriområdet i Smålandsstenar.

Genom dessa samarbeten med EAB och Tenzo och en kommande separat infrastrukturinvestering för att utvidga det lokala fjärrvärmenätet, är Nevel positionerat för att kunna fortsätta förse en allt bredare industriell kundbas i Smålandsstenar med stabila och hållbara energilösningar.

EAB utvecklar och levererar lagerinredningar, portar och stålbyggnader, och Tenzo har specialiserat sig på utveckling, design och tillverkning av möbler. Genom det etablerade samarbetet med Nevel, kommer företagen att kunna genomgå en betydande omställning från naturgas till mer hållbara energikällor. Denna strategiska förändring förväntas resultera i en avsevärd minskning av växthusgasutsläppen för de båda industriföretagen, med en uppskattad årlig reduktion om cirka 1000 ton, vilket markerar ett viktigt steg framåt i deras hållbara omställning.

“Nevel har på ett proaktivt sätt hanterat samtliga tillståndsprocesser och därmed möjliggjort denna hållbara omställning för vår organisation. Vi ser fram emot att ytterligare utveckla och fördjupa vårt samarbete under en lång tid framöver,” säger Per-Åke Andersson, vd på EAB.

”Med allt högre energikostnader har Tenzo letat efter mer konstadseffektiva och hållbara energilösningar för vår verksamhet. Vi är mycket nöjda med att inleda detta samarbete med Nevel och få tillgång till deras expertis,” säger Stefan Helgebring, Factory Manager på Tenzo.

“Genom att bredda och förstärka vår kapacitet kommer vi i fortsättningen kunna stötta och påskynda ännu fler företags hållbara omställning. Det är vi stolta över. En separat investering för att bygga ihop näten kommer dessutom göra att fjärrvärmenätverket blir mer flexibelt, får en mer balanserad energimix och mindre exponerat mot geopolitiska förändringar och prissvängningar,” säger Stefan Johnsson, Commercial Director på Nevel.

Nevel har sedan tidigare en etablerad närvaro i Smålandsstenar. Under 2023 inleddes ett samarbete med Trioworld för att ta tillvara på spillvärmen från dess anläggning i Smålandsstenar. Initiativet främjar den cirkulära ekonomin genom att bidra till minskade utsläpp av växthusgaser och högre energieffektivitet.

Nevel AB
Vasagatan 28
111 20 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE559211-2394

Kontaktperson

FB
Fredrik Bjöörn
Head of Sales, Industrial business
+46 70 248 36 43 fredrik.bjoorn@nevel.com

Sänd till en kollega

0.047