23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Armacell lanserar icke brännbar isoleringsmatta av aerogel

• ArmaGel® HTL uppnår brandklass A1 • Upp till 50 procent lägre totala installationskostnader jämfört med aerogelmattor från konkurrenter på marknaden • Aerogelbaserad isoleringsmatta minskar risken för korrosion under isoleringen (CUI)

ArmaGel HTL har utvecklats speciellt för industriella applikationer där icke-brännbarhet, överlägsen värmeisolering och begränsning av korrosionsrisken under isolering (CUI) är avgörande.

Armacells senaste innovation stöter bort vatten men släpper ut ånga, vilket skyddar tekniska installationer från kondens och minimerar risken för korrosion under isoleringen. Dessutom ger utbudet av materialtjocklekar på 5, 10 och 20 mm större valfrihet och möjliggör snabbare installation. Aerogelbaserade isoleringsmaterial är betydligt mer effektiva än konventionell isolering. Deras låga vikt gör dem lättare att hantera och transportera.

ArmaGel HTL uppfyller ASTM C1728, standardspecifikationen för flexibel aerogelisolering och uppnår den högsta brandklassificeringen för icke brännbara byggnadsmaterial enligt den europeiska brandklassificeringen (EN 13501-1) A1. Armacell är därmed den första leverantören av aerogelbaserade isoleringsmaterial som kan erbjuda en produkt som uppnår den högsta brandklassificeringen enligt den europeiska brandskyddsstandarden.

ArmaGel HTL är en riktig game changer tack vare sin besparingspotential: med detta nya material kan de totala installationskostnaderna sänkas med upp till 50 procent jämfört med konkurrerande produkter. På grund av ökad efterfrågan och nya användningsområden har Armacell investerat ytterligare i sina produktionsanläggningar och ökat sin produktionskapacitet med 50 procent. Ytterligare kapacitetsökningar är planerade för det första kvartalet 2024. 

Användningen av ArmaGel HTL är en av de enklaste, snabbaste och mest kostnadseffektiva åtgärderna för att förbättra energieffektiviteten i industriella tillämpningar. Tack vare sin enastående värmeledningsförmåga bidrar den nya aerogelmattan till en hållbar global strategi för att bekämpa klimatförändringarna. 

"ArmaGel HTL markerar en viktig milstolpe i utvecklingen av aerogelbaserade isoleringsmaterial. Med vår A1-klassificerade produkt utökar vi inte bara användningsmöjligheterna för aerogeler, utan möjliggör också besparingar på upp till 50 procent av de totala installationskostnaderna jämfört med andra aerogelisoleringsmattor på marknaden", förklarar Roger Nielsen, Technical Marketing Manager Nordics på Armacell och tillägger: "Vår nya aerogelmatta för högtemperaturapplikationer med hydrofoba och korrosionshämmande egenskaper är ett av de bäst presterande isoleringsmaterialen som för närvarande finns på marknaden."

Denna ultralätta, högteknologiska teknologi tillverkas vid Armacells anläggning i Cheonan i Sydkorea. Den 21.206 kvadratmeter stora produktionsanläggningen nära Seoul är ett viktigt nav för branschledande produktionslösningar för aerogel.

Armacell tillhandahåller installationsanvisningar och en installationsvideo på sin YouTube-kanal för att visa hur man använder den nya produkten på rätt sätt.

Armacell GmbH
Robert-Bosch-Str. 10
48153 Münster
Tyskland

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031