23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Smarthet i Processindustrin: NOA och MTP i Fokus

"Processindustrin står inför stora utmaningar för att bibehålla konkurrenskraft och lönsamhet när andra delar av världen utvecklas och konkurrensen hårdnar. Mycket handlar om effektivisering och optimering av processen och för att kunna göra detta behöver mer data samlas in och analyseras", säger Johan Hedin, Area Sales Manager.

"Många industrier har styrsystem från 90-talet och början av 2000 där det inte var lika självklart att samla in data från hela processen. Det samlas in data men inte i den utsträckning som behövs idag för att kunna optimera processerna fullt ut. Oftast är det bara mätvärdet från givaren (4-20mA via HART) som överordnat system tittar på men övriga parametrar som finns i givaren mäts inte. Med NOA kan detta lösas och all data från givaren lagras för analys och då kan processen optimeras bättre", fortsätter Johan.

 

NOA

På Beckhoff Automation jobbar vi kontinuerligt med att utveckla nya smarta processnära lösningar för att lösa denna utmaning.

Med NOA (Namur Open Architecture) så finns ett sätt att samla in mer data och ett strukturerat sätt att presentera denna data för att kunna optimera och effektiverera processerna i våra industrier. Beckhoff Automation har tagit fram en lösning som kan komplettera det befintliga automationssystemet med att läsa mer data från smarta givare via HART utan att det påverkar den redan installerade systemet. Samtidigt är det enkelt att komplettera med fler mätpunkter där det behövs.

 

MTP

Modultypspaket (MTP) är ett koncept där den grundläggande processen i en anläggning bryts ned i underprocesser som representeras av funktionellt kapslade moduler. MTP-modulerna (montering av processmodulerna) kan styras av tjänster och integreras i den högre processnivån via en processorkestreringslager (POL). Med MPT standardiseras processen för implementering av processmoduler. Kommunikationen mellan processmodulerna och överordnade system standardiseras och blir alltså enklare och även mer automatiserat. Fördelarna är att processanläggningens olika delar enkelt kan sammankopplas. Olika aktörer kan utveckla sina egna moduler som sedan kopplas samman till en helhet där gränssnittet är fördefinierat.

Fördelarna är många, standardiserat gränssnitt dvs färre speciallösningar, kortare driftsättningstid, enklare felsökning och för anläggningsägaren så fördelarna bland annat enklare integration av olika leverantörers moduler.

Beckhoff Automation AB
Östra Hindbyvägen 70
213 74 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5566225107

Kontaktperson

Jessica Johansson
Marknadskoordinator
+46 406718157 jessica.johansson@beckhoff.se

Sänd till en kollega

0.031