23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Smart vattenrening med kanalblandare

Här vill vi trycka på nya möjligheter för dig att förbättra inblandning av pH justerare, fällningskemikalier eller liknande tillsatser – direkt i ”rännan”! Det kan medföra att du slipper installera roterande propelleromrörare eller extra cirkulationspumpar och att du därmed sparar bort energi och underhåll men ersätter det med några centimeter (ibland även under centimetern) extra tryckfall i kanalen. Värt att veta om du har den lilla extra tryckhöjden att tillgå i ditt system.

Större industrier som renar eget fabriksvatten respektive kommunala anläggningar för både inkommande dricksvatten respektive slutsteg för avloppsvatten har glädje med denna teknik. Kemikaliedoseringen blir effektivare (kan medföra kembesparing) med hjälp av ökad kontakttid, undvikande av stråkbildning samt att ett utnyttjande av befintlig hydraulik sparar energi jämfört med elektriska drifter och eventuella motorväxlar vid pump- och omrörarinstallationer. Innebär dessutom att tätnings- och växelunderhåll är ett minne blott!

Systemen som Statiflo tagit fram är utvecklade tillsammans med BHR Group och anpassas efter användarens kanalmått, det vill säga bredd, höjd och längd. (det senare avseende på flödesområdet). Samt om kanalen är ”sluten” eller helt öppen. Placering kan ske både i vanliga horisontella kanaler eller i fack för vertikala flöden. Vid nybyggnad rådgör vi och Statiflo gärna med dig om mest effektiva kanaldimensioner och dito antal. Oftast levereras blandaren i moduler för att underlätta montaget. Rätt dimensionerade doserrör för aktuellt förhållande kemrespektive totalflöde ingår i leveranser av kanalblandare från Statiflo. 

Statiflo International Ltd är ursprungligen ett Engelskt företag med tillverkning och representation globalt. Förutom i England så tillverkas statiska mixrar i Tyskland, USA och Kanada. Tack vare kanalen mellan England och Frankrike fick Statiflo idén om att inte bara blanda i ”rör” utan även i kanaler! Bergius har representerat Statiflo i nära 20 år för den nordiska marknaden och det finns 
många referenser inom både vattenrening och i stort sett all processindustri.

Kontinuerlig blandning in-line blir mer och mer aktuellt och intressant. Statiflos utvecklade och effektiva mixerelement har verifierats med hjälp av oberoende tester hos BHR Group vilket gör att blandningsresultat och tryckfall över ”mixern” kan beräknas för din aktuella process. Regleroch övervakningsutrustning är idag kostnadseffektiva och noggranna doserpumpar finns att tillgå. Kan du fastställa ett visst flödesområde finns det pengar att spara med denna teknik.

 

Bergius Trading AB
Box 22145
250 23 HELSINGBORG
Helsingborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562358779

Kontaktperson

Karl Sievert
Försäljningsingenjör
+46 761334043 Karl@bergius.se

Sänd till en kollega

0.048