23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Framtidens fastighetsautomation möter elbilsladdning

I planeringsprocessen för vårt nya huvudkontor i Malmö togs det tidigt beslut om att fastighetsautomationen skulle bygga på öppna och standardiserade protokoll. Det var självklart att inkludera laddstationerna i detta koncept, berättar Daniel.

Laddstationer för elbilar blir alltmer ett vanligt inslag i den moderna fastighetsinfrastrukturen. I takt med deras ökande förekomst ser vi behovet av att dessa laddpunkter integreras i fastighetens automationssystem. ”Det är här vår mjukvara TF6771 kommer in och introducerar en ny era av smart och effektiv elbilsladdning”, säger Daniel Jovanovski Business Development Engineer på Beckhoff Automation i Sverige.

I planeringsprocessen för vårt nya huvudkontor i Malmö togs det tidigt beslut om att fastighetsautomationen skulle bygga på öppna och standardiserade protokoll. Det var självklart att inkludera laddstationerna i detta koncept, berättar Daniel.

Vad som särskiljer Beckhoffs TF6771 TwinCAT OCPP mot befintliga molntjänster är att vi kan möjliggöra/uppnå lokal och effektiv lastbalansering och styrning av laddpunkter oavsett fabrikat. Vidare är TF6771 inte beroende av en internetanslutning för att lastbalanseringen ska fungera vilket gör lösningen mer driftssäker och responsiv.

Genom att integrera laddparken med fastighetens befintliga styrsystem öppnas möjligheter upp för optimering av laddning vid solcellsproduktion, lågt spotpris eller begränsning vid effekttopptimmar.

Beckhoff Automation AB strävar efter att vara en förebild i dagens snabbt förändrade landskap. Företaget har elektrifierat sin fordonsflotta för att aktivt bidra till en hållbar framtid. Dessutom är laddningsinfrastrukturen, som för närvarande består av Garo-enheter, sömlöst integrerad med fastighetens styrsystem. Genom användning av det standardiserade protokollet OCPP och TF6771 kan laddningen styras och effektbegränsas under perioder när fastighetens elförbrukning är som högst.

För att uppmuntra de anställda att ladda sina fordon när elnätet är minst belastat, tillämpas en prissättningsstrategi baserad på spotpriser. Detta gör det möjligt för de anställda att ladda sina bilar till förmånliga priser när efterfrågan är låg. Denna utveckling är möjlig tack vare vår avancerade och öppna automationsteknologi, som till exempel TF6760 HTTPS/Rest. Denna teknologi gör det möjligt för styrsystemet att effektivt övervaka och dra nytta av aktuella spotpriser för att optimera laddningsprocessen. På detta sätt strävar vi efter att främja en mer miljövänlig och kostnadseffektiv användning av elenergi.

 

Vill du veta mer om Beckhoff Automation och hur våra lösningar kan bidra till din verksamhet?

Kontakta oss på info@beckhoff.se eller 040-680 81 60

Beckhoff Automation AB
Östra Hindbyvägen 70
213 74 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5566225107

Kontaktperson

Jessica Johansson
Marknadskoordinator
+46 406718157 jessica.johansson@beckhoff.se

Sänd till en kollega

0.031