23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ArmaFlex Ultima – Upp till 10 gånger mindre rök

Med ArmaFlex Ultima från Armacell kan du nu uppleva en ny standard för teknisk isolering som gör en verklig skillnad över hela världen. Det första flexibla isoleringsmaterialet med BL -s1,d0 är en revolutionerande innovation som genererar upp till tio gånger mindre rök än standardprodukter vid en brand. Med denna förstklassiga lösning får människor som befinner sig i byggnaden mer tid att säkert evakuera, vilket minskar risken för följdskador. Oavsett om du söker en högsta nivå av brandskydd eller bara vill ha en tillförlitlig isoleringslösning, är ArmaFlex Ultima det självklara valet. Sätt din tilltro till ArmaFlex Ultima för att öka brandsäkerheten och skydda liv och tillgångar!

Teknisk isolering med extremt låg rökdensitet
Armacell, vår tillverkare av teknisk isolering, har introducerat en ny säkerhetsstandard med sin produkt ArmaFlex Ultima. Detta flexibla tekniska isoleringsmaterial är baserat på den patenterade ArmaPrene®-tekniken och är det första i världen med brandklass BL -s1,d0. ArmaFlex Ultima utvecklar endast en tiondel av röken som en vanlig cellgummiprodukt vid en brand, vilket gör det till ett flambeständigt isoleringsmaterial som ger ökad säkerhet vid eventuell brand. ArmaFlex Ultima är ett viktigt steg framåt för teknisk isolering och kan vara ett bra alternativ för de som vill ha en säkrare produkt.

Mycket låga rökegenskaper
Eftersom rök är farligt vid brand, finns det strikta krav på isoleringsmaterial för utrustning. Den europeiska brandklassificeringen bedömer inte bara om produkter kan antändas, utan också hur mycket rök och brinnande droppar de genererar. ArmaFlex Ultima har utvecklats för att minska rökens densitet vid brand. Detta förbättrar både sikt och andningsförhållanden, vilket ger mer tid för att evakuera på ett säkrare sätt.


Patenterad ArmaPrene-teknik
Med Armacell's revolutionerande ArmaPrene-teknik får du högsta möjliga brandstandard för flexibel isolering. Med vanliga cellgummiprodukter som innehåller bromerade flamskyddsmedel, kan förbränning förhindras effektivt, men det resulterar också i hög rökproduktion i händelse av brand. Men med ArmaPrene-tekniken behöver du inte längre oroa dig för den här utmaningen. Genom att använda banbrytande flambeständiga polymerer och skyddande tillsatser har Armacell eliminerat behovet av bromerade flamskyddsmedel. Därmed kan du vara säker på att dessa isoleringsprodukter ger enastående brandresistens utan att kompromissa med luftkvaliteten.

Kondenskontroll och möjlighet till stora energibesparingar
Tack vare den goda värmeledningsförmågan och den höga beständigheten mot vattenånga säkerställer ArmaFlex Ultima med slutna celler tillförlitlig kondenskontroll och stora energibesparingar på lång sikt. Detta minimerar även risken för korrosion under isoleringen (CUI) och minskar risken för kostnader i samband med driftstopp, förlorad produktivitet eller till och med nedstängning av anläggningen. ArmaFlex Ultima kan monteras på mekanisk utrustning med arbetstemperaturer mellan +110 och -50 °C (-200 °C)*. Den är FM-godkänd och IMO-certifierad.

*Kontakta vår tekniska avdelning för kryogena tillämpningar

Läs artikeln i sin helhet i Inspo hos OEM Automatic HÄR.

Anmäl dig till våra nyhetsbrev
Vill du få inspiration, ta del av kunskap och se de senaste nyheterna?  Anmäl dig till våra nyhetsbrev HÄR.

Tryck & Flöde - Process | OEM Automatic
Tryck & Flöde - Process erbjuder med kunnig personal och hög servicenivå ett komplett sortiment av komponenter för styrning och övervakning av vätskor och gaser. I första hand sker detta till slutförbrukare, konsulter, installatörer, maskin-och apparattillverkare men även till grossister. Vi representerar flera av marknadens främsta tillverkare med högt fokus på kvalitet och produktutveckling. Läs mer och kontakta oss HÄR.

 

 

OEM Automatic AB
Dalagatan 4
573 28 Tranås
Tranås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561871012

Sänd till en kollega

0.047