23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Service på Gardner Denver Nash vakuumpump

| Medlemsnyhet | Företag AxFlow AB

Service på slitstark och effektiv vakuumpump efter 45 år i drift!

Inom pappersindustrin, är det viktigt att ta bort vatten så tidigt som möjligt i processen för att påskynda bildandet av ett hårt, starkt och bestående pappersark, samtidigt som man minskar banbrott och kostnader för transport av vatten. Detta utförs typiskt med vakuumkompressorer med låg frekvens. Emellertid finns det längs produktionslinjen stadier där högre vakuumnivåer krävs för att avlägsna vatten och bistå i torkningsprocessen. Dessa arbeten utförs vanligen av Nash vakuumpumpar eftersom de är anpassade till att justera vakuumnivåer för att optimera avlägsnandet av vatten och leverera maximal effektivitet.

Papperstillverkningsprocessen ställer stora krav på vakuumpumpar eftersom de är kontinuerligt i drift, och därför måste de vara tillförlitliga, effektiva och slitstarka. Av alla Nash vakuumpumpar som finns installerade på pappersbruk, så är det CL-serien som är den mest använda. Så när AxFlow i Finland fick leverans av en Nash CL pump vid Kotka workshop i oktober 2015 från ett papperbruk i norra Finland, så var det ingen överraskning att pumpen hade varit i drift i över 45 år.

“Pumpen levererades som en komplett enhet till vår verkstad, och på grund av sin storlek användes en kran för att lyfta pumpen från transportören till vår verkstad”, säger Sami Salonen. “Den första uppgiften var att montera ned pumpen för att kunna fastställa orsaken till haveriet. Detta var ingen enkel uppgift, det tog ca fem dagar att slutföra jobbet och registrera uppgifter om tillståndet för alla komponenter. På grund av sin ålder och långa livslängd så hade många av delarna smält samman, så det krävdes mycket tålamod.“

När väl pumpen hade öppnats upp, blev det tydligt att lagerrullarna vid en av axelarna hade havererat på grund av överhettning, troligen p.g.a. brist på smörjning. Lagren på andra sidan var i rimligt skick tack vare att det fanns tillräckligt med smörjmedel i växellådan. För att kunna avlägsna de skadade lagerrullarna var hela lagerhuset tvunget att skäras fri från ändplattan och ersättningslagerhus installeras. Skicket för den ursprungliga plattan var en källa till oro, gick den att reparera? Kunden tillhandahöll en reservplatta tillsammans med pumpen, för att få den enligt specifikation så behövde den rengöras och ges en slitstark beläggning.

Klicka här för att läsa hela artikeln

Vill du veta mer?
Ring AxFlow 08-602 22 00 eller e-post kundservice@axflow.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
AxFlow AB

Ostmästargränd 12
Box 90162
120 22 Stockholm
Sverige
AxFlow AB

Sänd till en kollega

0.094