23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

MWMZ II Identifierar och Lokaliserar Potentialutjämningsproblem

Vid arbete med driftsättning av en ny produktionslinje i Italien denna vecka. Upptäcktes störningar på en pulsgivare signal. Genom att mäta upp ledningen med Impedans tången MWMZII kunde vi snabbt se att kabel till pulsgivare saknade anslutning till potentialutjämning i båda ändar. Problemet var ute vid givaren där kabelskärmen inte var ansluten korrekt. Vi kunde snabbt o enkelt lokalisera o åtgärda problemet o störningarna försvann. Kom ihåg, en skärmad kabel måste skärmen vara ansluten till potentialutjämning minst i varje ände. MWMZII är det perfekta hjälpmedlet för att lokalisera problem, i motorkablage, Kommunikations kablage eller andra skärmade kablar. Vi har den alltid med vid driftsättning för att underlätta vårt arbete. M set 11 Pulse sensor Lots of dusturbance MWMZ Set II Override No connection to equipotential at both ends of cable Installation was not installed at far e New installation cables verified Disturbance es Installed equipotential bonding After using tool Automeskinker technical

Förfallodatum
den 16 augusti 2024

Från perspektivet av automatiseringsteknik ifrågasätts inte funktionen för utjämningskoppling eftersom funktionaliteten förutsätts och kontaktpunkterna ses mestadels i lågspänningsystemet. Emellertid har det i mellantiden blivit känt att ett säkert och stabilt kommunikationsnätverk, inklusive bussystemet, är kopplat till funktionen för utjämningskopplingen. Vandringsströmmar och strömmar med högre frekvens som ofta orsakas av frekvensomvandlare använder oftast skärmen på vår datakabel som returström istället för det avsedda utjämningskopplingssystemet.

Att bara lita på magkänslan eller göra intuitiva bedömningar om kvaliteten på befintliga skärmnings- och jordningsåtgärder är sällan en bra idé. Det enda sättet att säkerställa god potentialutjämning är bevis genom mätning. Nätmotståndsmätklämman EMCheck® MWMZ II är det rätta verktyget för detta ändamål. På så sätt uppfyller du kraven i DIN EN 50310, som citeras i den nya riktlinjen “Functional potential equalization and shielding of PROFIBUS and PROFINET” – från World Association PROFIBUS & PROFINET International (PI).

EMCheck® MWMZ II består av två spolar. Den första spolen inducerar en spänning med en definierad nivå och frekvens på 2083 Hz. Den andra spolen mäter den ström som induceras av spole ett inom det angivna frekvensområdet. Förhållandet mellan dessa två värden används för att bestämma och visa den växelströmsresistans (impedans) som finns. Mätningen görs utan avbrott och kan även utföras på ledare som redan bär ström under deras normala drift.

https://lindhautomation.com/sv/produkt/emcheck-mwmz-ii/

https://lindhautomation.com/sv/

 

 

 

Mattias Lindh Automation AB
Åsgatan33
282 32 Tyringe
Hässleholms kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590928288

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.078