23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Innovation på Strandmöllen

På vår produktionsanläggning i småländska Ljungby producerar vi olika gaser så som oxygen, nitrogen och argon. De olika gaserna har en mängd olika användningsområden, exempelvis vid livsmedelsproduktion, på sjukhus, i laboratorier och vid svetsning. Men! Vi satsar också stort på innovation. Strandmöllen har över 60 års erfarenhet av att producera vätgas och är nu i full gång med att etablera en vätgasanläggning i anslutning till vår nuvarande sajt på Näsvägen i Ljungby. 

Klimatklivet har beviljat Strandmöllen AB investeringsstöd för uppförandet av en anläggning för vätgasproduktion i småländska Ljungby. Detta möjliggör Strandmöllen ABs deltagande mot en grönare framtid med ett nybanade vätgasprojekt med inriktning på tunga fordon. Målet är att bli en svensk vätgasproducent att räkna med.

Strandmöllen har stor erfarenhet av att producera vätgas, då bolaget sedan 60 år producerat vätgas i Danmark, där man framförallt fokuserat på vätgas till personbilar. Utöver detta har Strandmöllen även varit en stor del i uppbyggnaden av infrastrukturen kring tankstationer i Danmark där det idag finns ett rikstäckande nät av tankstationer. Redan idag levererar Strandmöllen AB vätgas till ett flertal utvecklingsprojekt för tunga fordon i Sverige.

Strandmöllens vätgasprojekt är unikt i sitt slag, då flertalet synergieffekter koordinerats för att säkra efterfrågan av vätgasen redan innan produktionsstart. Tillsammans med lokala aktörer är Strandmöllen del av ett lokalt samarbete för att skapa ett hållbart kretslopp kring vätgasen, sett både ur en ekonomisk samt hållbarhetsmässig synvinkel. 

Strandmöllen - essentiella för framtidens energi!

Strandmöllen AB
Näsvägen 22
341 34 Ljungby
Ljungby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565998480

Kontaktperson

ES
Elin Svensson
Marknadskoordinator
+46 761008845 Elin.Svensson@strandmollen.se

Sänd till en kollega

0.046