23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Förvaltningssystem med rätt information

Gavlefastigheter kan numera strategiskt planera för framtiden med hjälp av Astacus 3D-modeller i Revit.

Gavlefastigheter äger och förvaltar fastigheter för både näringsliv och kommunala verksamheter. I fastighetsbeståndet finns allt mellan förskolor till kulturbyggnader och företagets uppgift är att se att dessa är ändamålsenliga. Rådhuset, som uppfördes 1784-1790 på kung Gustav III uppdrag, ska i framtiden byggas om och man behövde exakta ritningar av byggnaden. Astacus anlitades för att laserscanna och objektifiera rådhuset.

– Nu vet vi väggtjockleken klart och tydligt. Rådhuset är ju ett gammalt stenhus så det har varit svårt att se tjockleken förut, Peter Larsson byggnadsinformationssamordnare hos Gavlefastigheter.

Han berättar att man har kunnat öka komforten för de som jobbar i Rådhuset.

–  Hyresgästerna har känt att det har varit kallt i huset. Vi har kunnat använda modellen för att analysera inomhusklimatet.

– Vi gjorde Revitmodeller för att kunna använda dom i våra förvaltningssystem. Där kan vi läsa in ytor, rumsnummer och rumsnamn automatiskt när vi läser in 3D-filen.

Detta har mynnat ut i ett större arbete berättar Peter Larsson.

– Vi ska kunna läsa in alla våra ytor i Incit expand, som är vårt förvaltningssystem. Där ska de kunna hämta diverse uppgifter så som vilka konferensrum som finns tillgängliga för besök. Men inom skolvärlden är det viktigt att veta hur många toaletter, matsalar och kök det finns.

– Detta gör att vi kan strategisk planera för framtiden när vi vet var alla ytor finns, säger Peter Larsson. Peter Larsson säger att de är nöjda med resultatet.

– Syftet med värmescanning är vi nöjda med. Vissa strategiska byggnader där det finns ett större kulturellt och historiskt intresse ska man lägga pengar på, anser Peter.

Astacus AB
Strandvägen 3
591 36 Motala
Motala kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565871273

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.078