23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vill du spara mer energi i dina processer?

Det råder ofta ett konservativt synsätt inom processindustrin när det kommer till omrörning i tankar och blandning inline. Man gör ”som man alltid gjort”, ofta baserat på andra omständigheter när maskinen en gång i tiden fastställdes. Här ser du tre tips på omrörningstekniker som innebär energieffektiv omrörning och blandning.

1)      Propelleromrörning med Lightnins Hydrofoil A510/310

Lightnin har funnits i 100 år och tidigt satsat stora resurser på R&D för framtagning av olika propellertyper, bland annat av vad som kallas världens mest energieffektiva propeller, A510/310. Med denna propeller får du störst flöde per kWh, det vill säga du kan installera motorer med betydlig lägre effekter jämfört med radialflödespropellrar eller ”avkapade rörbitar” som tarvar onödigt mycket energi sett till flödet som genereras. I de allra flesta omrörningsfall löser du din processuppgift mest energieffektivt med Lightnins A510/310 när det kommer till frihängande rörorgan för omrörning  i tank.

2)      Förkortade processtider med Ystrals Jetstrålemixer

Med hjälp av rotor/stator-tekniken så skapas en kraftigt jetstråle från ett mixerhuvud där en rotor snurrar med högt varvtal innanför en stator. Fördelen med denna teknik är att du får snabb och effektiv topp-till-bottenflöde i din tank och därmed blandas satsat material in på kort tid.  Passar ypperligt om du blandar produkter med stora skillnader i densitet och viskositet. Dessutom behövs inga tankbafflar och tanken blir lättare att diska. Med denna teknik sparar du energi genom i många fall avsevärt förkortade processtider. Mixern kan installeras från toppen, sidan eller botten av tank.

3)      Inline mixing med statiska mixers från Statiflo

Eller så släpper du helt tankar om tankar och blandar medan du pumpar från A till B med en statisk mixer från Statiflo. Då slipper du roterande delar, drivkälla och tank. Statiflo har utvecklat mixingelement som ger hög turbulens för effektiv mixing men tillika låga tryckfall. Typiska fall är inblandning av pH-justerare, flockkemikalier, färgämnen mm men även gastillförsel som Ozon och Koldioxid. Även laminära flöden kan hanteras. Om du anger dina flöden och reologi på det du vill blanda så förser Statiflo dig ett förslag innehållandes tryckfall, mixingkvalité och byggmått.

Bergius Trading AB
Box 22145
250 23 HELSINGBORG
Helsingborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562358779

Kontaktperson

Karl Sievert
Försäljningsingenjör
+46 761334043 Karl@bergius.se

Sänd till en kollega

0.031