23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Elfack 2023 - Snabbtestet innan du ansluter diskmaskinen till uttaget

På Elfack 2023 mässmonter B04:62 presenterar Elma Instruments nyheten Elma Tohm-e. Installationsprov utförs vid driftsättning av en installation men sällan vid anslutning av apparater, t.ex. vitvaror. Men övergångsmotståndet till jord kan förändras över tid, så även om det inte är ett lagkrav att kontrollera korrekt polaritet och jordresistans innan man ansluter så är det i allra högsta grad intressant att testa av innan anslutning.

På Elfack 2023 mässmonter B04:62 presenterar Elma Instruments nyheten Elma Tohm-e. Installationsprov utförs vid driftsättning av en installation men sällan vid anslutning av apparater, t.ex. vitvaror. Men övergångsmotståndet till jord kan förändras över tid, så även om det inte är ett lagkrav att kontrollera korrekt polaritet och jordresistans innan man ansluter så är det i allra högsta grad intressant att testa av innan anslutning. Särskilt vettigt är det på vitvaror och andra maskiner som via inbyggt överspänningsskydd i elektroniken lätt får det att "pirra" i handen när man rör vid t.ex. diskmaskinen vid för högt jordmotstånd – eller om jorden saknas helt och hållet. Med Elma Tohm-e kan testet utföras på 2 sekunder och du vet att du lämnar över en säker installation till slutkunden.

Världens snabbaste jordmotståndstest inbyggt i en uttagstestare är därför perfekt för vitvarumontören och alla som kopplar in elektriska apparater. Elma Tohm-e kontrollerar att fas, nolla och jord är korrekt installerade som en vanlig sockeltestare. Men helt unikt testas också övergångsmotstånd till jord. Det blir inte enklare och snabbare att verifiera att installationen fortfarande är ok och håller lågt övergångsmotstånd när den är ansluten.

Tohm-e finns med både dansk EDB-plugg och Schuko och pluggen kan vridas runt sig själv så att värdet alltid syns. Den tydliga displayen lyser upp och är lätt att se under alla förhållanden. Displayen ändras och indikerar med en tydlig röd färg om markmotståndet är så högt att man bör vara uppmärksam, för säkerhets skull. Tohm-e levereras färdig att användas inkl. batterier och manual.

Utöver dessa nyheter kommer Elma Instruments att visa hela sitt produktprogram inom test- och mätutrustning. För ytterligare upplysningar kontakta Elma Instruments på Tel: 08-447 57 70 eller www.elma-instruments.se 

Elma Instruments AB
Pepparvägen 27
123 56 Fasta
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5565212890

Kontaktperson

Es

Sänd till en kollega

0.047