23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ArmaWin - Nytt beräkningsprogram från Armacell

Optimerat beräkningsprogram med många nya funktioner

  • Bara några få klick till en optimal isoleringstjocklek
  • Intuitiv steg-för-steg-användarhandledning
  • Energieffektiva och ekonomiska isoleringslösningar för olika tillämpningar

Armacell erbjuder nu ett optimerat användargränssnitt och många ytterligare funktioner med ArmaWin. Med den kraftfulla, molnbaserade programvaran kan alla vanliga och flera nya beräkningar utföras inom kyl- och luftkonditioneringssektorn samt inom sanitets- och värmesektorn.

Nytt användargränssnitt, nya funktioner och löpande uppdateringar

Höjdpunkter i den nya programvaran: För första gången kan användarna nu jämföra upp till fem beräkningar med varandra och skapa ett eget konto där de kan spara sina beräkningar. Energibesparingarna för det isolerade objektet jämfört med det oisolerade objektet visas i procent. Detta innebär att konsulter, anbudsgivare och isolatörer nu enkelt kan fastställa besparingspotentialen genom en högre isoleringstjocklek och visa detta för kunderna. ArmaWin tar hänsyn till standarderna VDI 2055-1 och ISO 12241, JIS A 9501 och GB/T 8175-2008, och kommer snart också att införliva den nya ISO 12241-2022, som ger ett nytt tillvägagångssätt för konvektiv beräkning, ASTM C680 och andra lokala standarder. Programmet kan användas online eller offline på arbetsplatsen eller flexibelt via mobila enheter. Beräkningar kan också utföras snabbt när man är på väg eller direkt på byggarbetsplatsen. Förutom beräkningar med de landsspecifika Armacell-produkterna möjliggör programmet även beräkningar för generiska isoleringsmaterial, t.ex. mineralull eller kalciumsilikat i enlighet med VDI 2055-1.

Beräkningar av energieffektivitet och lönsamhet

"Förutom kondensberäkning kan beräkningsprogrammet även användas för att beräkna yttemperaturen, värmeflödet, temperaturförändringar med flödande och stationärt medium samt frystiden för vattenledningar", förklarar Nasim Mamedov, teknisk projektspecialist på Armacell, och Dr.-Ing. Elke Rieß, chef för central teknisk marknadsföring på Armacell EMEA, tillägger: "Helt ny är funktionen för ekonomisk isoleringstjocklek, som erbjuder en rad nya beräkningsalternativ. Om du vill ta reda på om en tjocklek är den mest energieffektiva eller ekonomiska lösningen kan du nu för första gången jämföra effekten av olika isoleringstjocklekar. För att göra detta lägger du helt enkelt till ytterligare tjocklekar och tar hänsyn till tilläggskostnaderna i din beräkning. Du får en översikt över de olika investeringskostnaderna, kostnaderna för energiförluster, årliga besparingar, återbetalningstider, CO2 minskningar och procentuella energibesparingar. Den mest ekonomiska isoleringstjockleken visas i motsvarande diagram."

God planering är halva vinsten: Att välja rätt isoleringsmaterial och ta hänsyn till dess inverkan på de tekniska installationernas livslängd och energieffektivitet är avgörande när man planerar ett -projekt. På så sätt kan man undvika kostnadsintensiva störningar och fel och minska energi- och driftskostnaderna samt koldioxidutsläppen.

 Information om beräkingsprogrammet finns på följande adress: https://armawin.com/

 

Armacell GmbH
Robert-Bosch-Str. 10
48153 Münster
Tyskland

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.078