23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nya smarta och kompakta kraftmoduler minskar omriktarstorlek

Emotrons nya frekvensomriktare är baserade på nya smarta kraftmoduler, så kallade PEBB (Power Electronic Building Blocks). Kraftmodulernas nya konstruktion med förbättrad effekttäthet skapar flexibilitet och redundans.

Emotrons kraftmoduler har gjorts om från grunden vilket har lett till att bredden på Emotrons omriktarskåp minskat med upp till 30%. 

Produktchef Jos van den Nouwland förklarar det unika modulbaserade konceptet: "Våra PEBB-moduler har ett eget inbyggt skydd. De stöttar och skyddar varandra. De är också utbytbara, vilket gör dem perfekta för tillämpningar där det är viktigt med en obruten drift. Emotrons frekvensomriktare med hög effekt är enkla att bygga till önskad effekt i konfigurationer med moduler innehållande två eller tre parallella PEBB:ar för optimal flexibilitet." 

Emotrons avancerade omriktarteknik har en verkningsgrad på 98%. Alla Emotron FDU- och VFX-omriktare har luftkylda kylflänsar med ”heat-pipe”-teknik, kommunikation med alla större fältbussprotokoll och fjärråtkomst.

Jos van den Nouwland, som har lång erfarenhet av företagets teknikbas, fortsätter: "Alla Emotrons omriktare är fullpackade med tekniska lösningar som skyddar din utrustning och optimerar verksamheten. Alla frekvensomriktare har till exempel en axeleffektvakt som standard. Tillförlitlighet är nyckeln till vår framgång och det kräver omsorg om alla detaljer. Vi ser exempelvis till att även den smarta temperatur- och hastighetsstyrningen i våra likspänningsmatade skåpfläktar optimerar fläktens livslängd och effektivitet."

Våra produkter ger dig optimal flexibilitet när du bygger skåp för drivsystem med hög effekt. Luft- eller vätskekylning, specialfilter, kommunikation och telemetri är bara några av de alternativ företaget erbjuder.

GG Drives & Automation har mer än 40 års erfarenhet av skräddarsydda omriktarlösningar. Företagets huvudkontor ligger i Sverige, där också den största delen av FoU-avdelningen finns. "Vi är stolta över att kunna tillföra värde med våra djupgående applikationskunskaper. Det ska vara enkelt att kontakta en omriktarexpert med specialistkunskaper inom ditt område. Den mest energieffektiva lösningen är alltid ett specialkonstruerat system som hanterar just din utmaning", avslutar Jos.

CG Drives & Automation Sweden AB
Mörsaregatan 12
Box 22225
250 24 Helsingborg
Helsingborgs stad
Sverige

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047