23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vi skräddarsyr ditt vakuumgripdon

Kan lyft med vakuum vara smidigare än du tror? Våra vakuumgripdon erbjuder stora möjligheter. Genom att dela in sugplattan på donet i en eller flera sugzoner kan en enhet ersätta flera olika gripdon. Smidigt!

VAKUUMGRIPDONETS ROLL I LYFTET
Gripdonet är den komponent där sugkopparna i olika storlekar, utformningar och material sitter monterade för att möjliggöra lyft av alla typer av produkter. Med hjälp av våra vakuumgripdon (vakuumplattor) kan vi skräddarsy vakuumlyftslösningar utifrån dina önskemål och krav. Vakuumgripdonet kan delas in i en eller flera gripzoner för optimering av lyftkraft och vakuumnivå samtidigt som luftförbrukning och läckage minimeras.

Tack vare zonindelningen får du ett multigripdon för hantering av olika typer av produkter, oavsett storlek och form, där ett och samma verktyg kan lyfta produkterna utan att behöva byta gripdon. 

VEM HAR ANVÄNDNING AV EN VAKUUMAPPLIKATION?
Vakuumkomponenter används i alla typer av applikationer där man på ett säkert och effektivt sätt vill lyfta eller flytta produkter med hjälp av vakuum.

SÅ KAN VI HJÄLPA DIG
Via vårt breda produktsortiment av vakuumgripdon, vakuumejektorer och sugkoppar för hantering och lyft av alla typer av material har du möjlighet att få ett komplett vakuumprogram där vi kan skräddarsy vakuumlyftslösningar utifrån dina önskemål och krav.

Läs artikeln i sin helhet HÄR.

ETT AV VÅRA VAKUUMGRIPDON - MODELL MVG
Vakuumgripdon MVG från vår tillverkare Coval bygger på en modullösning där storlek och gripzoner konfigureras efter applikation och behov. Gripdonet kan byggas i storlekar från 150x150 mm upp till 1200x1000 mm, där emellan går det att anpassa storleken valfritt. Begränsningen är att formen måste vara antingen kvadratisk eller rektangulär.

Tack vare den modulära uppbyggnaden kan vi enkelt skräddarsy ett gripdon för optimal funktion utifrån applikationens behov.

Läs mer om produkten HÄR.

FLERA SUGZONER MINIMERAR LÄCKAGE
Genom att dela in sugplattan på donet i en eller flera sugzoner kan en enhet ersätta flera olika gripdon. Detta medför en enklare hantering och mindre stillestånd i processen. Zonerna är separerade från varandra vilket innebär att en zon kan aktiveras medan övriga zoner är inaktiverade. Tack vare denna lösning optimeras vakuumet i den zon som jobbar och risken för läckage och tappad produkt minimeras. Zonerna styrs separat via påbyggd ejektor eller via centralvakuumsystem. Sugplattan kan utrustas med sugkoppar, skumplatta eller gelplatta beroende på vilken typ av produkt och material som ska lyftas. Vid zonindelning kan olika material väljas för olika zoner vilket ger en flexibel lösning där behov finns för lyft av olika typer av produkter.

ETT GRIPDON SOM KAN SPARA FLERA TIMMARS DRIFTSTOPP I VECKAN
I ett av våra utvecklingsprojekt hade vi en kund vars produktion tvingades att stanna minst två timmar varje vecka, ibland mer, för att ställa om gripdonen eftersom de skulle lyfta material i olika dimensioner och antal. För att undvika detta bytte de till gripdon MVG vilket minskade det till noll i ställtid. Allt som behövs nu är ett knapptryck för att ändra inställningarna. Bytet till Covals gripdon har effektiviserat väldigt mycket i produktionen, framförallt över tid då gripdonet är väldigt slittåligt. Det har varit i drift sedan 2013 och har behövt minimalt med underhåll.

Läs mer om detta kundcase och se videon HÄR.

Anmäl dig till våra nyhetsbrev
Vill du få inspiration, ta del av kunskap och se de senaste nyheterna?  Anmäl dig till våra nyhetsbrev HÄR.

Tryck & Flöde - Process | OEM Automatic
Tryck & Flöde - Process erbjuder med kunnig personal och hög servicenivå ett komplett sortiment av komponenter för styrning och övervakning av vätskor och gaser. I första hand sker detta till slutförbrukare, konsulter, installatörer, maskin-och apparattillverkare men även till grossister. Vi representerar flera av marknadens främsta tillverkare med högt fokus på kvalitet och produktutveckling. Läs mer och kontakta oss HÄR.

OEM Automatic AB
Dalagatan 4
573 28 Tranås
Tranås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561871012

Sänd till en kollega

0.047