23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ArmaProtect™ : Ny brandskyddsportfölj från Armacell

• Omfattande sortiment av passivt brandskydd • Globalt godkänt och testat som ett system • Uppfyller kraven från installatörerna på byggarbetsplatsen

Armacell, en global ledare inom flexibelt skum för marknaden för utrustningsisolering och en ledande leverantör av konstruerade skum, presenterar en ny brandskyddsportfölj. Det nya ArmaProtect-sortimentet är utformat för att ge säkra förhållanden i händelse av brand. Produkterna är certifierade i många kombinationer och konfigurationer, vilket gör ArmaProtect brandskyddssortimentet till en enda lösning. De är lätta att installera, inspektera och underhålla.

Brandsäkerhet är högsta prioritet

Kraven på brandskydd ökar. Enligt byggnormerna är byggnader indelade i brandceller. I händelse av en brand håller de eld och rök inom ett begränsat område under en viss tid. Brandklassningen varierar vanligtvis från 30 till 120 eller till och med upp till 240 minuter. ArmaProtect brandskyddsprodukter tätar på ett tillförlitligt sätt genomföringar i väggar, golv eller serviceschakt och håller utrymningsvägar fria från rök och giftiga gaser. Detta ger de boende värdefull tid att lämna byggnaden och räddningsteam obehindrat tillträde för evakuering.

Lösning med en enda kontaktpunkt

Oavsett om det gäller flexibla väggar, massiva väggar eller massiva golv med kabel- och rörgenomföringar - Armacell erbjuder konstruktörer och installatörer kompatibla lösningar för passivt brandskydd. I sortimentet ingår brandskyddstejp, brandskyddsmanchetter, brandskyddsskivor, expanderande brandfogmassa och brandskyddsmurbruk. Den nya ArmaProtect-portföljen är ett idealiskt komplement till ArmaFlex® Protect, Armacells unika brandskyddslösning som kombinerar hög brandbeständighet, kondenseringskontroll och värmeisolering i en enda produkt.

Öka den allmänna brandsäkerheten i en byggnad

"Vid en brand har byggnadstekniska installationer en betydande inverkan på säkerheten i byggnader. Rör, kanaler och elkablar tränger in i brandutrymmen och utgör därmed en risk för spridning av eld och röd eld och rök. Med komponenterna i vårt nya ArmaProtect passiva brandskyddssortiment kan kablar, rör samt blandade och multipla genomföringar i brandväggar och golv tätas på ett tillförlitligt sätt", förklarar Dr. Christoph Aubauer, global produktchef för passivt brandskydd på Armacell. "Med vårt nya ArmaProtect-sortiment av passivt brandskydd förbättrar vi säkerhetsnivån i byggnader för att skydda egendom och rädda liv."

 Globalt godkänt och testat som ett system

Alla ArmaProtect -produkter har testats globalt i enlighet med EN- och UL-teststandarder. De erbjuder specificerbara, tillförlitliga och flexibla lösningar för brandskyddstillämpningar i bostäder, kommersiella byggnader och industribyggnader. För att söka efter och välja lämpligt brandskyddssystem erbjuder Armacell ArmaProtect Fire Stop Selector på sin webbplats. Här hittar även konstruktörer och installatörer europeiska tekniska bedömningar (ETA), prestandadeklarationer (DOP), tekniska datablad, säkerhetsdatablad och instruktionsvideos.

© Armacell, 2022. Alla rättigheter förbehållna. Varumärken som följs av ® eller TM är varumärken som tillhör Armacell Group.

Armacell GmbH
Robert-Bosch-Str. 10
48153 Münster
Tyskland

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047