23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Framtidens intelligenta reningsverk

I ett unikt samarbete mellan Schneider Electric, AVEVA Select Scandinavia och AFRY bygger Roslagsvatten ett av Sveriges mest moderna och effektiva reningsverk med ett tydligt fokus på hållbarhet.

Roslagsvatten ser till att 130 000 människor får rent dricksvatten varje dag. I samarbete med de främsta aktörerna inom ny teknik och systemintegration påbörjar nu Roslagsvatten bygget av ett helt nytt och innovativt reningsverk i Margretelund.

­– För att förverkliga Roslagsvattens vision sökte vi aktörer med en stor bredd och kompetens inom implementation av cybersäker ny teknik, säger Christian Wiklund, VD på Roslagsvatten. Samarbetet mellan Schneider Electric, AVEVA och AFRY hade alla de delar vi sökte så valet var enkelt, fortsätter han.

– Ledare inom smart vattenteknik förbättrar centrala processer och tillämpningar under hela livscykeln, säger Kenneth Lindqvist, försäljningsingenjör inom affärsområde industri på Schneider Electric. Vi är mycket stolta och glada över att ha blivit valda att hjälpa till att förverkliga Roslagsvattens vision om att bygga det modernaste reningsverket i norra Europa, fortsätter han.

AVEVA Unified Operations Center (UOC) blir navet i den operativa verksamheten genom att man kombinerar information från olika datakällor och sätter data i rätt sammanhang till en enda centraliserad vy. På så sätt får man en 360-graders holistisk överblick över hela verksamheten vilket i sin tur möjliggör för Roslagsvattens olika intressenter att kunna fatta välgrundade beslut.

­– Genom tillgång till snabbare och mer tillförlitliga data ges kunden ett bättre beslutsunderlag och kan ta bättre beslut i den löpande operationen, säger Patrik Steiner, Affärsutvecklare Infrastruktur för AVEVA Select Scandinavia. Det ökar effektiviteten och säkerheten samtidigt som man minskar miljöpåverkan, fortsätter han.

- Med stöd av våra specialiserade partners bland annat Ultimo B.V. och MaxGrip B.V. förser vi Roslagsvatten med digitaliserade process- och underhållsystemför optimalt resursutnyttjande. Vi ser fram emot ett mycket framgångsrikt partnerskap med Roslagsvatten för kontinuerlig förbättring av resursutnyttjande, tillägger Wouter Boerefijn, Pre-Sales, Asset Performance Management för AVEVA i EMEA

Med ett fokus på öppna standarder, skalbara- och öppna system, integration mellan IT och OT med IEC61499-Universal Automation ökar man effektiviteten och hållbarheten i projekten.

­– Genom att använda nyskapande industriell teknik för att samla data från sensorer ute i fält, t. ex satellitdata, GIS- och ekonomisystem, kan man bygga autonoma datadrivna funktioner och system med högsta IT- och cybersäkerhet, säger Fredrik Kahr, ansvarig för Digital management på AFRY.

Läs mer om Roslagsvatten

Läs mer om Schneider Electric 

Läs mer om AFRY

Om AVEVA Select Scandinavia
AVEVA Select Scandinavia (tidigare Wonderware Scandinavia) är en exklusivt utvald AVEVA distributör, certifierad utbildnings-, och tjänsteleverantör av AVEVAs industriella programvarulösningar i Sverige, Norge och Danmark. Med det tydliga målet att erbjuda innovativa programvarulösningar, möjliggör AVEVA Select Scandinavia för sina kunder att bli ledande i sina branscher inom smart industri, smart infrastruktur och smarta fastigheter. AVEVA Select innefattar 100+ programvarulösningar med tidigare varumärken så som Wonderware och Citect, nu i det övergripande AVEVA varumärket. Läs mer om AVEVA Select Scandinavia här

För ytterligare information kontakta:

Helen Lindros, presskontakt AVEVA Select Scandinavia, tel 0706-316926, hlindros@scandinavia.avevaselect.com

AVEVA Select Scandinavia (formerly Wonderware)
Hyllie Vattenparksgata 12
215 32 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5566000765

Kontaktperson

Senaste inläggen från AVEVA Select Scandinavia (formerly Wonderware)
Ladda fler inlägg

Sänd till en kollega

0.032