23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hållbara lösningar från Armacell

Att isolera teknisk utrustning korrekt är ett av de enklaste och effektivaste åtgärderna för att spara energi i industriella processer

European Green Deal (EGD) förespråkar en obligatorisk minskning av utsläppen av växthusgaser med 55 procent till 2030 vilket ökar pressen på industrin att vidta effektiva åtgärder för att minska koldioxidutsläppen. Enligt nya studier av European Industrial Insulation Foundation (EiiF) kan så mycket som 10 procent av de nödvändiga CO2-besparingarna uppnås genom att förbättra isoleringen eller byta ut skadad isolering.

Att korrekt isolera processutrustning är ett av de enklaste och mest effektiva åtgärderna för att spara energi inom industrin. Armacells högkvalitativa isoleringslösningar minskar energikostnaderna för operatörerna och tacklar klimatförändringarna genom att förhindra CO2-utsläpp. 

Prestanda, besparingar och säkerhet
Kraven som ställs på isolering av industriell utrustning är olika eftersom de spänner över olika industrier som kemikalier, läkemedel, raffinaderier och kraftproduktion samt livsmedels- och dryckesanläggningar, textilier, halvledar- och fordonsfabriker. Men stabilitet och tillförlitlighet är nyckeln, oberoende av bransch, eftersom oplanerade driftstopp behöver undvikas.

Medan kärnsyftet med isolering förblir detsamma – prestanda och energieffektivitet – resulterar skillnaderna i driftsförhållanden i varierande krav och hänsyn till olika isoleringssystem. Bullerskydd, extrema driftstemperaturer, begränsning av korrosion under isolering (CUI), mekaniskt skydd, renrumsmiljö och brandsäkerhet är nyckelkrav som endast kan uppfyllas med innovativa isoleringssystem.

Läs mer i den bifogade Armacell-broschyren om termiskt, akustiskt och brandskydd inom industrin

Armacell GmbH
Robert-Bosch-Str. 10
48153 Münster
Tyskland

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047