23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Isolering har precis blivit bättre!

Trender inom industriell isolering

Att isolera industriell utrustning är ett av de enklaste, snabbaste och mest kostnadseffektiva sätten att förbättra energieffektiviteten. Eftersom efterfrågan på energi förväntas öka med en tredjedel fram till 2035 är effektiv isolering en nyckelfaktor för att hantera klimatförändringarna. Men industriell isolering är mycket mer än så. Den minskar säkerhetsriskerna för personal och utrustning, förbättrar processkontrollen och produktkvaliteten, garanterar korrosionsskydd, minskar bullerutsläppen och hjälper industrin att spara kostnader och bidra till en renare miljö.

 

Nya superisolerande material

Traditionella isoleringsmaterial uppfyller dock inte alltid de höga kraven i industriella miljöer, och det krävs plats- och viktbesparande isoleringslösningar. Nya superisolerande material (SIM), t.ex. aerogelbaserade produkter, erbjuder lösningar som nu är ekonomiskt genomförbara. Armacell, som är välkänt för sina ArmaFlex-isoleringsprodukter, har nu lanserat nästa generations aerogelteknik. Det nya ArmaGel HT kan göra det möjligt att minska isoleringstjockleken med upp till fem gånger.

 

Enastående isoleringsprestanda

Med sin exceptionellt låga värmeledningsförmåga är aerogel ett av de mest effektiva isoleringsmaterialen som finns tillgängliga idag och erbjuder samma värmeprestanda med en bråkdel av tjockleken - upp till 80 procent tunnare än konkurrerande isoleringsprodukter. Armacell har kombinerat en effektiv tillverkningsprocess för aerogelpulver med en egen teknik för filtar för att producera en mer flexibel aerogelfilt. ArmaGel HT skärs lätt och anpassar sig till önskade former. Den är hydrofob och andningsbar, vilket gör att mekanisk utrustning hålls torrare längre och förbättrar skyddet mot korrosion under isoleringen. Den har också de bästa akustiska egenskaperna i sin klass och uppfyller ASTM C1728-standarden för flexibel aerogelisolering (typ 3, klass 1A).

 En stor fördel med den nya aerogeltekniken är isoleringstjockleken: ArmaGel HT erbjuds i tjocklekar på 5, 10, 15 och 20 mm. Ett tjockare lager ger mer isoleringstäckning per arbetstimme än andra aerogelisoleringsprodukter och möjliggör lägre arbetskostnader. Materialet är lämpligt för tillämpningar vid förhöjda temperaturer på alla typer och konfigurationer av stålutrustning med driftstemperaturer upp till 650 °C.

 

Lätt och utrymmesbesparande

Den nya aerogeltekniken är lättviktig för bättre hantering och enklare transport. För underhållsändamål är det enkelt att ta bort produkten, vilket minskar både stilleståndstiden och behovet av att köpa ersättningsisolering vid regelbundna underhållscykler. ArmaGel HT är tunnare än andra isoleringsalternativ, vilket gör det möjligt för användare att uppnå kvalitetsisolering med mindre utrymme som förbrukas.

 För ett definierat mål för linjär värmeförlust kan ArmaGel HT ge:

- Upp till 80 % besparing på isoleringstjockleken

- Upp till 50 % besparing på metallbeklädnad

- Minskat avstånd mellan rören, vilket gör det möjligt att minska anläggningens fotavtryck.

- Minskad systemvikt för färre rörstöd och metallarbeten för att spara kostnader och utrymme.

 

Rost sover aldrig

Korrosion är ett närvarande och kostsamt problem för världsekonomin. Det kostar oss cirka 3,4 % av den årliga globala bruttonationalprodukten. Det motsvarar 2,5 biljoner US-dollar. Korrosion under isolering (CUI) är särskilt försåtligt: om korrosionsprocesserna äger rum gömda under isoleringen upptäcks de ofta först när omfattande skador redan har uppstått. Enbart isolering kan inte skydda anläggningskomponenter mot korrosion, men lämpliga isoleringssystem kan stödja korrosionsskyddet effektivt.

 

Isolering kan minska risken för korrosion

ArmaGel HT har framgångsrikt klarat ett oberoende CUI-test av det förnyade korrosionsinstitutet INNCOA* . I detta test installerades fyra isoleringssystem på rör och utsattes för hög luftfuktighet och hög omgivningstemperatur i 65 dagar. Eftersom korrosionsrisken är särskilt hög på utrustning som drivs vid dubbla temperaturer, justerades det cirkulerande vattenflödet i en 24-timmarscykel mellan 5° C och 80° C. InnCoa testade ArmaGel HT, ett kombinerat ArmaFlex- och ArmaGel HT-isoleringssystem, stenull och cellglas. Korrosionsskyddsförmågan bedömdes enligt EN ISO 10289 med skyddsgraden, RP , på en skala från 0 till 10. En RP -klassning på 10 innebär att 0 % av ytan uppvisar korrosion eller andra defekter (bästa klassning).

 

Korrosionsskyddsklassificering av de olika isoleringssystemen

ArmaGel HT och Armaflex + ArmaGel HT-isoleringssystemen klarade sig bäst i testet: de uppnådde det högsta betyget, RP 10. Inga tecken på korrosion hittades någonstans på rörets yta. Isoleringen av cellglas uppnådde en RP på 3-5. Ökad korrosion upptäcktes i området för en söm i isoleringsskalet. Korrosionsskador observerades också på stenullsprovet. Defekternas yta var mellan 5 och 10 % av den totala rörytan, vilket resulterade i en RP på 3.
 

Effektiv isolering är en nyckelfaktor när det gäller att hantera klimatförändringarna, eftersom det är ett av de enklaste, snabbaste och mest kostnadseffektiva sätten att förbättra energieffektiviteten. Nya superisolerande material (SIM), t.ex. aerogeler, erbjuder enorma fördelar när det gäller utrymme och vikt och minskar risken för korrosion under isolering.


* InnCoa är ett tyskbaserat institut som är specialiserat på korrosionstestning

Armacell GmbH
Robert-Bosch-Str. 10
48153 Münster
Tyskland

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.062