23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Astacus reglerar energianvändningen, på riktigt!

Avancerad energistyrning med maskininlärning och med fler variabler än vad som tidigare var möjligt.

Man har under flera år kunnat styra energiförbrukningen baserat på pris, väder, användning av lokaler etc. Men att sy ihop detta med en algoritm som tar hänsyn till fler variabler, både värme, kyla och ventilation och dessutom toppar det med maskininlärning / AI gör att ännu större besparingar kan skapas.

Konceptet bygger på att Astacus skapar en digital tvilling av en fastighet för att få fram värden på luftvolym, areor etc. Vi mäter sedan byggnadens tröghet när det kommer till temperaturskillnader i utomhusklimatet samt värmesystemets förmåga att värma upp lokalerna igen.

Lägg sedan till andra energikällor som solinstrålning, antalet personer i lokalerna samt värme som skapas från annan elektronisk utrustning. Vi får då en tydlig matematisk modell över inomhusklimatet som vi sedan kan reglera utifrån olika filter. Det kan t.ex. vara spotpriser på el eller att få en så låg kW-användning som möjligt under ett dygn, där tillexempel temperaturen maximalt får minska med 2 grader under en önskad inomhustemperatur. 

Man kan till och med dra det så långt att man berättar för systemet att man maximalt vill betala ett visst pris för sin energianvändning, vad blir effekterna på inomhustemperaturen då? Kan man leva med att det blir lite kallare i lokalerna under vissa tider? Allt detta är möjligt då alla obekanta variabler är kända tack vare den monitorering som görs. Vid avvikelser justeras algoritmen automatiskt för att optimera för nya förhållanden.

Vill du veta mer om Astacus tjänster? Kontakta, Carl Hoffstedt, VD, carl.hoffstedt@astacus.se, 0738-320869.

Astacus AB
Strandvägen 3
591 36 Motala
Motala kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565871273

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.048