23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny Innovation – flexiblare halogenfritt isoleringsmaterial

| Medlemsnyhet | Företag Armacell GmbH

•NH/ArmaFlex Smart erbjuder utmärkt UV- och åldersbeständighet •Tillförlitlig kondenskontroll för hög och långsiktig energibesparing •Hög miljömässig kompatibilitet

Armacell är världsledande inom Cellgummi isolering på marknaden för isolering av utrustning samt ledande leverantör av tekniska skum. Företaget lanserar nu det nya halogenfria isoleringsmaterialet NH/ArmaFlex Smart. Materialet bygger på innovativ skumteknik, är flexiblare än konventionella halogenfria isoleringsmaterial av cellgummi och enklare att installera. Produktens UV- och åldringsbeständighet är också enastående vilket säkerställer kondenskontroll och hög energieffektivitet på lång sikt. NH/ArmaFlex Smart skiljer sig från sina föregångare vad gäller struktur och utseende – den är svart, har en mycket slät yta och är mycket mer kompakt.

Flygplatser, sjukhus, skolor, datacenter eller läkemedelsindustrin: idag krävs halogenfria isoleringsmaterial i många byggnader. Eftersom NH/ArmaFlex Smart har mycket goda brandegenskaper kommer det att minska kostnaderna för följdskador. I händelse av brand avger detta halogenfria isoleringsmaterial inga korrosiva gaser som kan bilda aggressiva syror vid kontakt med brandsläckningsvatten. Kostnaderna för sådana följdskador kan snabbt uppgå till det mångdubbla jämfört med kostnaden för själva branden, till exempel i renrumsanläggningar eller datacenter.

Konventionella halogenfria produkter är mindre fasta än vanlig isolering av cellgummi eftersom den stabiliserande effekten hos de halogenerade ingredienserna saknas. Deras yta kan lätt skadas av mekanisk påverkan. När de utsätts för UV-strålning (även från artificiella ljuskällor) tenderar de att bli spröda snabbare än vanlig cellgummi. Om de utsätts för påfrestningar eller spänningar kan det bildas mikrosprickor i isoleringen. Med NH/ArmaFlex Smart har Armacell löst problemet som påverkar konventionella halogenfria produkter.

”När vi utvecklade vårt nya isoleringsmaterial var utmaningen att underlätta installationen ytterligare och optimera UV-beständigheten hos halogenfritt material för tillämpningar i byggsektorn, samtidigt som vi säkerställde utmärkt isolering och brandprestanda”, förklarar Sascha Kaiser, Product Manager EMEA på Armacell. ”För att förbättra flexibiliteten i sina halogenfria produkter kompromissar många FEF-tillverkare med sina tekniska egenskaper. Men kalla isoleringsmaterial är bara tillförlitliga och energieffektiva på lång sikt om de skyddas mot oacceptabel fuktinträngning genom tillräckligt högt och pålitligt diffusionsmotstånd. NH/ArmaFlex Smart ger kondenskontroll och isoleringsegenskaper som man kan lita på i åratal och minskar risken för korrosion under isoleringen."

NH/ArmaFlex Smart är halogenfri, innehåller varken PVC eller klorerad polyeten, är framställd utan tillsatta bromerade flamskyddsmedel och är fri från klorparaffiner som misstänks vara hälso- och miljöfarliga.

Detta nya halogenfria material finns i ett omfattande sortiment av plattor och slangar, och kompletteras av självhäftande tejp och ArmaFix NH Smart distansskål, som förhindrar köldbryggor i området kring distansskålen. För installation av NH/ArmaFlex Smart rekommenderas limmet ArmaFlex 750-lim som har specialanpassats till denna innovativa rörupphängning.  

Medlemsnyhet

Företag
Armacell GmbH

Robert-Bosch-Str. 10
48153 Münster
Tyskland

Sänd till en kollega

0.078