23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

AFRY levererar modern digital plattform för industri 4.0

| Medlemsnyhet | Företag AFRY

Metsä Board, en del av Metsä Group, har valt AFRY som leverantör av en digital lösning baserad på AFRYs systemplattform, för en mer automatiserad logistikhantering på deras site i Husum.

Metsä Board i Husum, strax norr om Örnsköldsvik, är ett pappers- och massabruk som producerar kartong för vikförpackningar, obestruken kraftliner och blekt kemisk massa. För att möta en ökad efterfrågan på mer hållbara förpackningsmaterial, pågår en större uppgradering av hela bruket för en ökad produktionseffektivitet. En del i investeringen är ett nytt modernt digitalt IT-system för att hantera produktflödet från pappersmaskin och framåt i flödet.

AFRY kommer att leverera en toppmodern digital lösning baserad på deras systemplattform, vilket kommer att möjliggöra Industri 4.0 i högre grad. AFRY MES blir därmed navet i logistikflödet för att dirigera produkterna till rätt destination. Systemlösningen innebär en integrerad funktion som möjliggör en nära kommunikation med underliggande logistiksystem som kontrollerar det fysiska produktionsflödet, som exempelvis autonoma truckar och kranar för förflyttning av rullar.

““Det är viktigt för oss att vi har en tillförlitlig och modern lösning som stöttar vår nya produktionsprocess. Vi har höga krav på vår process, vilket också kräver en systemlösning som kan integreras och fungera med andra digitala system på ett smidigt sätt. Därför har vi valt AFRY som leverantör av både simuleringsstudie och kravanalys, samt att ansvara för den slutgiltiga implementeringen av systemlösningen”, säger Daniel Nordkvist, Process Manager, Metsä Board Husum.

“Vi gläds åt ett fortsatt förtroende i vårt långsiktiga samarbete med Metsä Board i Husum och att få bidra med en toppmodern digital lösning som kommer att generera ytterligare ökad kapacitet i produktionen av förnyelsebar förpackningsmaterial. Att de väljer oss som partner och AFRY MES som att stärka deras produktionssystem gör oss förstås stolta”, säger David Andersson, Business Segment Manager Digitalisation på AFRY Process Industries Sverige.

Det nya digitala lösningen är beräknad att vara i drift hösten 2023.

Fakta om AFRY MES:

AFRY MES (Manufacturing Execution System) är en plattform som kopplar samman, övervakar och kontrollerar komplexa produktionssystem och dataflöden. AFRY MES möjliggör en ökad produktionseffektivitet och bidrar till en bättre kontroll över produktionen.

Läs mer, klicka här

 

För mer information, välkommen att kontakta:

David Andersson,
Business Segment Manager Digitalization, Process Industries Sweden
Tel. +46 72 501 05 45
E-post: david.a.andersson@afry.com

Medlemsnyhet

Företag
AFRY

Frösundaleden 2A
169 99 Stockholm
Sverige
AFRY

Sänd till en kollega

0.078