23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hållbar och energieffektiv matproduktion

Genom att optimera produktionsprocesser och införa CO2-reducerande initiativ kommer vi att kunna rädda vår planet från stora mängder CO2 och minska klimatavtrycket från produktionen.

Inom livsmedelsindustrin släpps växthusgaser ut när till exempel mjölk och mejeriprodukter produceras. Genom att optimera produktionsprocesser och införa CO2-reducerande initiativ kommer vi att kunna rädda vår planet från stora mängder CO2 och minska klimatavtrycket från produktionen. Samtidigt kommer företag att kunna göra stora besparingar i energiförbrukning.

Över hela världen gör Spirax Sarco allt för att bevara jordens naturresurser. Målet är att nå nettonoll 2030, och investeringar görs löpande i produkter och lösningar som kan hjälpa kunder att uppnå sina hållbarhetsmål genom att minska koldioxidutsläpp och använda energin mer effektivt. I den senaste årsredovisningen uppskattar Spirax Sarco att deras lösningar som såldes 2021 har sparat 18,2 miljoner ton CO2 åt deras kunder över hela världen. Det motsvarar 8,8 miljoner färre bilar på vägarna.

Identifiera potentialen för energibesparingar
Genom att göra en genomgång av företagets ånganläggningar kan energibesparingspotentialen identifieras. En anläggningsgenomgång kan göras på en enda anläggning eller hela ångsystemet. Med en anläggningsgenomgång kan driftsäkerheten förbättras, produktiviteten ökas och stora energibesparingar uppnås. Spirax Sarco erbjuder även design av nya ångsystem som körs med så låg energiförbrukning som möjligt genom till exempel återvinning av värme från produktionsprocesserna.

Spara pengar och var miljömedveten
Genom att renovera och serva befintlig utrustning i ånganläggningen kan företaget spara pengar. I stället för att köpa nya ventiler erbjuder Spirax Sarco att renovera dem. Jämfört med att köpa helt nya ventiler kan renoveringskostnaden i genomsnitt uppgå till 50 -70 % av priset på en ny ventil, men kan till och med vara så lite som 30 % av nypris. Regelbunden service av ventiler säkerställer att underhållet är enkelt och det är lättare att planera, i stället för att behöva reagera när felet uppstår. Med regelbunden service behöver du inte oroa dig om risken för produktionsstopp. Ventiler är en viktig del av alla system, så om de används på rätt sätt och underhålls kan företaget skörda frukterna med förbättrad tillförlitlighet och effektivitet.

Vill du ha en partner som tar hållbarhet lika seriöst som du?
Står du inför miljöutmaningar och har du en önskan att minska CO2-avtrycket i din produktion? Står det på din agenda att minimera vattenförbrukningen så att du kan driva ditt företag på ett hållbart sätt? Vill du också förverkliga dina mål för hållbarhet och bli en del av den gröna framtiden kan Spirax Sarco ge dig råd om optimering av processer och processutrustning samt möjlighet till värmeåtervinning.  

E-guide: Gör ditt ångsystem så energieffektivts som möjligt

Spirax Sarco AB
Evenemangsgatan 40, plan 2
169 56 Solna
Solna stad
Sverige
VAT nummer: SE556194878601

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047