23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Identifiera kablar till solpaneler i 10 år utomhus

| Medlemsnyhet | Företag Brady AB

Vindo Solar kommer med tillförlitlig etikettering att snabbt att kunna lokalisera alla växelriktare och kablar som är märkta för underhåll i en energipark med 124 000 solpaneler som producerar förnybar energi. Läs fallstudien om Bradys projekt.

Vindo Solar behövde snabbt en effektiv lösning på att tillförligt kunna identifiera kablarna och växelriktarna på 124 000 solpaneler i Haringvliet-Zuid, en park för förnybar energi i Nederländerna. I samförstånd med Vindo Solars huvudkund ville man att den använda identifieringslösningen måste kunna sitta fast ordentligt och förbli läsbar i 10 år under aktiv UV-bestrålning och krävande miljöförhållanden.

Lösningar: Tillförlitliga, färgkodade taggar som skrevs ut på konstruktionsplatsen

Brady erbjöd kabeltaggarna B-7598 av polyester, etiketterna B-7593 i polyester som är alternativ till typskyltar för växelriktarna, samt den industriella etikettskrivaren BradyPrinter i3300 som kan skriva ut dem på konstruktionsplatsen.

B-7598-taggarna är designade för utmärkt prestanda i utomhusmiljöer upp till 10 år. De tryckta taggarna blir inte synbart påverkade när de exponeras för 95 % luftfuktighet vid 37 °C, värms upp till 100 °C eller kyls ner till –40 °C. Tryckta taggar erbjuder också utmärkt beständighet mot nötning och finns tillgängliga i vitt, svart, gult, rött, grönt, blått och metall. Med hjälp av detta kunde Vindo Solar enkelt färgkoda växelströmskablar, solcellskablar, säkringar, jordkablar, kommunikationskablar och fiberoptikkablar. Taggbulken trycktes i Bradys fabriker och levererades färdiga att applicera. Dessutom tillhandahölls en volym av tomma taggar så att Vindo Solar flexibelt kunde uppfylla ytterligare behov genom att skriva ut dem med sin BradyPrinter i3000 på konstruktionsplatsen. Alla taggar är utskrivbara med unika identifierare, käll- och destinationsinformation och andra data för att möjliggöra snabba kabelingrepp eller utbyten i framtiden.

”Kabeltaggarna B-7598 som erbjöds av de erfarna Brady-specialisterna framstod snabbt som ett perfekt val”, sa Tadas Malinauskas, projektledare för solcellsteknik hos Vindo Solar. ”De är tillverkade av tillförlitliga material och är testade i olika miljöförhållanden.”

För att kunna identifiera mer än 100 växelriktare på plats, tillhandahöll Brady sin typskyltsetikett B-7593. Detta är en polyesteretikett försedd med ett skum som får den att se ut precis som en graverad metallnamnskylt, men med ökad flexibilitet till en bråkdel av kostnaden. Efter utskriften expanderar den självhäftande etiketten snabbt och får formen av en typskylt i metall.

Med den kompakta, industriella etikettskrivaren BradyPrinter i3300 för stora volymer, är Vindo Solar nu utrustade med mycket flexibla och snabba identifieringsresurser. Systemet kan skriva ut ett brett utbud av etiketter, hylsor, taggar och skyltar för identifiering av kablar, produkter och anläggningar. Tryckbara material kan bytas ut och göras redo för utskrift på mindre än 20 sekunder, tack vare smarta etikettrullar och skrivarens automatiska kalibrering. Via Brady Workstations appar för etikettdesign kan Vindo Solar enkelt importera data från Excel för utskrift av etiketter med hög hastighet och effektivitet.

”I en anläggning med 124 000 solpaneler behövs en enorm mängd etiketter. Flexibiliteten som BradyPrinter i3300 erbjöd var precis vad vi behövde."

Resultat: Tillförlitligt identifierade utomhuskablar

Vindo Solar kan möta sina kunders identifieringskrav med tillförlitliga kabeltaggar och växelriktaretiketter. Detta gör att de snabbt kan finna specifika kablar och växelriktare bland de 124 000 solpanelerna i energiparken Haringvliet-Zuid för förnybar energi i Nederländerna.

"Vi är mycket nöjda med Bradys identifieringslösningar och kommer att använda dem även i andra solcellsanläggningar.”

Upptäck identifieringslösningar för ledningar och kablar


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Brady AB

Box 7007
(Leveransadress: Norgegatan 2, SE-164 32 Kista (A2, våning 3))
164 07 Kista
Sverige
Brady AB

Sänd till en kollega

0.078