23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så får du högre stålkvalitet & lika bra resultat varje gång

| Medlemsnyhet | Företag Bürkert Sweden AB

Högre kvalitet och lika bra resultat varje gång – samtidigt som du sparar tid, gas och pengar. Här berättar vi varför Bürkerts digitala och automatiserade massflödesregulatorer är det självklara valet när du tar steget in i framtiden och Industri 4.0

Att verka inom stålindustrin är komplext. Smältbehandlingen måste vara exakt för att stålkvalitén ska bli den rätta, och att reglera gasflöden har historiskt varit ett arbete som varit komplext, tidskrävande och oberäkneligt.

I dag finns dock en lösning som vänder den gamla verkligheten upp och ner, och i stället gör smältbehandlingen enkel, effektiv och pålitlig. Med Bürkerts massflödesregulatorer kan verksamheten på ett långsiktigt hållbart sätt reglera inerta gaser effektivt och exakt.

– Jag skulle säga att utmaningen historiskt varit att gasflödet haft så många felkällor. Det kan uppstå tryckförändringar eller temperaturförändringar, och det kan vara slitage på nålventilen som påverkar. För att inte tala om personen som ska sköta regleringen. Den mänskliga faktorn är stor och vi människor är alltid stora felkällor, säger Kjell Ljungberg, områdeschef gas på Bürkert.

Det Bürkert gör är att på en och samma gång minska antalet moment, öka driftsäkerheten och säkra repeterbarheten. Genom att använda uppkopplade, automatiserade massflödesregulatorer sker gasregleringen automatiskt samtidigt som all processdata lagras digitalt. Detta ger förutsägbara och reproducerbara processer där kvaliteten är lika hög varje gång.

– Felkällorna blir färre och regleringen blir mer exakt, samtidigt som arbetet blir mycket mer effektivt. Man sparar tid, samtidigt som man sparar stora mängder gas. Det är win-win, säger Kjell Ljungberg.

Vinsterna är också omedelbara, då Bürkerts lösning är mycket enkel att installera. Efter en snabb installation och konfiguration är massflödesregulatorerna redo att användas, och därefter gör de skillnad omgående.

– Redan från den första dagen kan verksamheten börja producera mer per dygn. Vi har till exempel en kund som snabbt ökade sin produktion med 30 procent, samtidigt som de fick en avsevärt säkrare process. Vi är övertygade om att det här är framtidens sätt att arbeta, säger Kjell Ljungberg.

 

 Vill du veta mer om Bürkert och hur vi automatiserar metallindustrin?

Kontakta Kjell Ljungberg så berättar han mer!

Se också: Reglera processgaser för reproducerbara stålkvaliteter

Medlemsnyhet

Företag
Bürkert Sweden AB

Kattsundsgatan 27
211 26 Malmö
Sverige
Bürkert Sweden AB

Sänd till en kollega

0.109