23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Färgkodad underhållssäkerhet i livsmedelsindustrin

| Medlemsnyhet | Företag Brady AB

Fallstudie: Färgkodad underhållssäkerhet i livsmedelsindustrin med Lockout/Tagout (processbrytning).

Välskött utrustning är en av de viktigaste parametrarna för att säkerställa livsmedelssäkerheten. Oslipade blad kan slinta, utslitna remmar kan gå av, smutsa ner alla livsmedel på bearbetningslinjen och efterlämna främmande partiklar som hotar säkerheten hos stora produktionsvolymer.

 Omfattningen av förebyggande underhåll inkluderar utrustning som används för livsmedelshantering, förvaring, bearbetning, förpackning såväl som utrustning som inte befinner sig direkt i bearbetnings- eller förpackningsområdena, t ex lufthanteringsenheter, HVAC, kompressorer, kokare, lagringssilon, temperatur- och luftfuktighetskontroller samt vattenbackflödeskontroller.

 Alla varianter av utrustning som behöver regelbundet underhåll kräver att livsmedelsföretag har flera utbildade och även specialiserade team av medarbetare vilka behöver utrustas med lämpliga verktyg för att kunna utföra ett säkert servicearbete på maskinerna.

Utmaning: Säkert och effektivt underhåll

En stor livsmedelsbehandlare behöver kunna stänga av strömmen och säkra alla maskinenergikällor för att kunna bedriva säkert underhållsarbete på maskinerna. De kräver tydliga visuella indikatorer för att snabbt identifiera vilka specialteam som har neutraliserat specifika energikällor.

Lösning: Komplett Lockout/Tagout med SafeKey-hänglås

Brady föreslår en komplett Lockout/Tagout-lösning, inklusive unika och innovativa SafeKey-hänglås.

SafeKey-hänglås kan erhållas i 9 färger med matchande, färgkodade nycklar. Alla medarbetare som är involverade i underhållsarbete ges ett färgkodat lås eller en uppsättning lås med en matchande nyckel, beroende på specialitet eller yrke. Tack vare en innovativ låsmekanism finns över 100 000 nyckel- och låskombinationer så att Brady kan säkerställa att varje SafeKey-hänglås och -nyckel är unika, vilket ökar Lockout/Tagout-säkerheten.

Alla tillhandahållna lås- och nyckelkoder sparas i listor utan extra kostnad. Större uppsättningar med huvudnycklar och övergripande huvudnycklar finns tillgängliga så att teamledare kan öppna alla lås i sina team, och en säkerhetschef kan öppna samtliga lås i anläggningen eller företaget.

Vi kan också leverera specifika lockout-enheter som kan blockera alla slags identifierade energikällor och låsa dem i frånslaget läge. Dessa inkluderar mycket praktiska, hopfällbara lockout-enheter för spärrventiler, mångsidiga lockout-enheter för kretsbrytare, grupplösningar för lockout och mycket mer. Medarbetare kan enkelt säkra dessa enheter med ett eller flera SafeKey-hänglås för att hålla maskinerna neutraliserade tills underhållsarbetet är avslutat.

Relevanta medarbetare kan enkelt komma åt godkända Lockout/ Tagout-procedurer i Smart Lockout-appen från Brady. Appen vägleder dem genom en serie steg för säkert och effektivt underhåll, och varje stegs slutförande kan bekräftas i rapporteringssyfte. Bradys Lockout/Tagout-tekniker kan skriva effektiva, högklassiga procedurer i programvaran LINK360 så att de enkelt kan godkännas, redigeras, storleksanpassas och kommuniceras på arbetsgolvet.

Bradys Lockout/Tagout-tekniker kan också hjälpa anläggningens säkerhetschef och driftchef att identifiera relevanta energikällor. Energikällor kan identifieras med Bradys specialiserade metall-detekterbara, anti-kontaminerings ToughWash-etiketter.

Resultat: Högeffektiv Lockout/Tagout

Relevanta medarbetare kan nu på ett säkert sätt utföra service på maskiner genom att låsa fast en lockout-enhet på en välidentifierad energikälla med sina personliga SafeKey-hänglås. Stegen för att slutföra en processbrytning på en maskin är enkelt åtkomliga via läsplattor och smartphones. Alla team använder en specifik SafeKey lås- och nyckelfärgkod så att de enkelt kan hämta sina lås, och kollegor snabbt kan se vilka team som på ett säkert sätt utför service på maskinen


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Brady AB

Box 7007
(Leveransadress: Norgegatan 2, SE-164 32 Kista (A2, våning 3))
164 07 Kista
Sverige
Brady AB

Sänd till en kollega

0.09