23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bürkerts nya system för kvalitetskontroller imponerar

| Medlemsnyhet | Företag Bürkert Sweden AB

När huvudråvaran i produktionen är dricksvatten, är det enkelt att förstå hur viktiga kvalitetskontrollerna är. Under ett webbinarium presenterade Bürkert sin senaste teknik inom vattenanalys – och systemet fick deltagarna att jubla.

Den 29 april genomförde Bürkert ett webbinarium med fokus på vattenanalys. Under webbinariet fick deltagarna träffa Malte Ritzén, Field Segment Manager och Abdullah Korchane, Account Manager Stockholm/Öst, som bjöd på hur du som vattenverk eller livsmedelsproducent, kan nå bättre resultat med en automatiserad mätning. Göran Svensson, en av deltagarna berättar:

– Jag deltog på grund av mitt intresse för tekniken. I den roll jag har idag arbetar jag med livsmedelsproduktion, där huvudråvaran är just vatten. Vi har i dag ingen motsvarighet till systemet som presenterades, utan arbetar med dagliga stickprover. Jag är jätteimponerad av det här systemet.

Systemet som gjort intryck på Göran Svensson är online-analyssystemet typ 8905, som med sin kompakta kropp, flexibla sensorer och små kemikalieburkar, ger en tillförlitlig mätning och sparar tid för personalen.

– Det här är en maskin som kan hjälpa oss mäta på ett flertal punkter och på ett användarvänligt sätt. Man har tänkt till och behöver inte hantera stora burkar, vilket gör proverna lättare. Jag ser framför mig hur vi kan få en bättre kvalitetskontroll med hjälp av det här systemet.

Bürkerts system för vattenanalys ger vattenverk och livsmedelsindustrier ett alternativ till de traditionella systemen. Med hjälp av sensorkuberna kan du enkelt mäta pH-värde, fritt klor, konduktivitet, Redox-spänning, turbiditet och temperatur. Sensorerna och de elektriska modulerna kan enkelt läggas till eller tas bort, utan särskilda verktyg under pågående drift. Med hjälp av systemets touchscreen kan nya moduler konfigureras och möjlighet till avläsning på distans finns via remote access-funktionen.

Under pandemiåret har webbinarium som utbildnings- och inspirationsform haglat tätt. Bürkert har genomfört flera webbinarier i syfte att sprida kunskap om innovationer och ny teknik – och intresset har varit stort. Även Göran Svensson uppskattar webbinariet som form.

– Det var mycket intressant med lagom tempo, där vi visuellt fick se verktygen. Det var precis som att delta i ett traditionellt seminarium, men nu tittade vi på en skärm i stället. Jag är nöjd med dess innehåll och form, och kan absolut rekommendera andra att delta.

Vill du få samma insikter som Göran Svensson? Se den inspelade versionen av webbinariet här eller kontakta oss så berättar vi mer.

Medlemsnyhet

Företag
Bürkert Sweden AB

Kattsundsgatan 27
211 26 Malmö
Sverige
Bürkert Sweden AB

Sänd till en kollega

0.047