23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

fluidity.nonstop i mejeriproduktion

Mjölkprodukter kan vara mycket känsliga för skjuvning. Processutrustningen måste klara produktion av höga volymer utan att skada ömtålig frukt och känsliga, levande mjölkkulturer och utan produktförluster.

Autorengöring (CIP och SIP) går inte bara snabbare, det är även mer förutsägbart, kan kontrolleras i större utsträckning och ger större reproduktion. Funktionen är utformad och dimensionerad för att säkerställa fullständigt hygienisk rengöring vid varje tillfälle genom hela rörsystemet, alla pumpar, tankar och munstycken. Riskelementen elimineras och du får lugnt och ro igen.

En garanterat hygienisk produktionslinje ger både dig och dina kunder lugn och ro. Och du får fler beställningar.

För att systemen ska fungera rätt krävs det att man förstår hur utrustningen fungerar och hur livsmedlen beter sig i den aktuella miljön. Om du känner till hygienfällorna, vilka punkter som slits och utsätts för korrosion och har de kunskaper och den expertis som krävs för att lösa problemen kan din process bli ännu lönsammare.

Om du kan förutsäga hur pumparna kommer att bete sig kan du arbeta med mindre produktionstoleranser, vilket medför att din vinstmarginal ökar även i allt mer konkurrensutsatta miljöer.

FLUIDITY.NONSTOP I YOGHURTPRODUKTION

Normalt sett kräver yoghurtproduktion flera kontrollerade temperaturbyten; först för att pastörisera mjölken och sedan, efter homogeniseringen, ger en snabb nedkylning mjölken den optimala inkubationstemperatur som krävs för att hålla kulturen vid liv. Mer snabb kylning krävs, vilken följs av packning, lagring och distribution under strikt temperaturkontroll.

  • Yoghurt är en irreversibel vätska, vilket kräver att produkten pumpas försiktigt.
  • Levande mjölkkultur är mycket känslig.
  • Varsam dosering av ömtålig frukt. Förutsägbar reproduktion av en värdefull slutprodukt. Ju högre koncentration av hel frukt, desto värdefullare slutprodukt.
  • Snabb överföring utan skjuvning av känslig yoghurtbas. Maximerar produktionsvolymen utan kvalitetsförluster.
  • Garanterat hygienisk produktion.
  • Enkel, snabb och automatiserad CIP- och SIP-rengöring.
  • Kort transport i rörnätet minimerar produktsvinnet.

 Behöver du hjälp i din pumpprocess?

Kontakta våra försäljningsingenjörer för just din applikation så hjälper de dig hitta den bästa lösningen.
Hitta rätt expert här: 

Kontakta våra försäljningsingenjörer direkt på 08-602 22 00 eller kundservice@axflow.se.

AxFlow AB
Ostmästargränd 12
Box 90162
120 22 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5561403246

Kontaktperson

NH
Niklas Holmstedt
VD & Försäljningschef
+46 8 602 22 12 niklas.holmstedt@axflow.se

Sänd till en kollega

0.047