23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Utanpåliggande flödesmätare för rena vätskor

| Medlemsnyhet | Företag Kompauto Nordic AB

Att använda utanpåliggande flödesmätare betyder sparade kostnader i installation och underhåll. Dessutom ökar flexibiliteten avsevärt för användning på olika rördimensioner med samma sensorer.

Att mäta flöde med utanpåliggande sensorer är en snabbt växande mätprincip. Ultraljudsprincipen är tillförlitlig och det ger en mängd fördelar att kunna mäta flöden utan att vara i kontakt med vätskan. Mätaren utsätts inte för något slitage, installationen är snabb, enkel och utan ingrepp i rörsystemet. Utanpåliggande flödesmätare finns för både rena vätskor och vätskor innehållande partiklar eller föroreningar. Denna typ av flödesmätare ersätter mer och mer den traditionella mättekniken med elektromagnetiska flödesmätare i t ex vattenledningsnät hos kommuner. 

Både TFX-5000 från Dynasonics är avsedda för vattenmätning i rör där man inte behöver stänga av sin process vid installation. Ett bra exempel på det är när man i ett vattenledningsnät inte behöver planera för att stänga av vattnet till vattenförbrukarna tidspressad installation som följd. I Skandinavien har vi ibland över 100 år gamla ledningsnät vilket medför att man inte vet hur mycket arbete det medför när man kapar ett rör pga en flödesmätarinstallation. Denna osäkerhet elimineras vid användandet av utanpåliggande flödesmätare. Sensorerna installeras på ett bestämt avstånd ifrån varandra på utsidan av röret vilket medför en enkel installation med låg installationskostnad. 

TFX-5000 är kompatibel för både rent vatten och andra vätskor med inget eller lågt partikelinnehåll och rördimension DN50-3000. Den har även ett internminne för lokal loggning i de fall mätaren inte kopplas upp mot ett överordnat kontrollsystem.

Medlemsnyhet

Företag
Kompauto Nordic AB

Box 265
771 43 Ludvika
Sverige
Kompauto Nordic AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078