23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

En explosionssäker nyhet

| Medlemsnyhet | Företag OEM Automatic AB

Ventiler med inbyggt explosionsskydd, rekommenderas eller föreskrivs i applikationer där högsta säkerhet med avseende på explosionsrisken krävs. Detta gäller bland annat för offshoreindustrin, raffinaderier, bensinstationer och annan kemisk industri.

ATEX-godkända kapslingar i tre valbara serier
 
Asco's senaste 2-vägsventiler i serie E262 och E263 samt 3-vägsventilen E314, finns nu med Atex-godkända kapslingar. Det gör att vi nu kan erbjuda tre valbara serier istället för fem, vilket leder till kortare ledtider och enklare val av produkt. Ventilerna finns med 1/8”, 1/4” och 3/8” anslutning, både strömlöst stängd och öppen version. 3-vägsventilen i serie E314 finns dessutom som universal.  Tack vare att de är direktverkande så öppnar de även från 0 bars differenstryck. Tätningsmaterial är som standard nitril, men FPM, EPDM och teflon finns som tillval vilket möjliggör drift med många olika medier.
Magnetventilen kan fås med en enklare ATEXspole för miljöer där dammexplosion kan förekomma eller till mer krävande explosiva miljöer där det är krav på större kapslingar för att möta ATEX-direktiven. Med denna lansering erbjuder vi nu ett brett sortiment av ventiler med ATEX-godkännade.

  • Brett ATEX-utbud med olika kapslingar; Ex d, 
  • Ex e mb, Ex mb, Ex tc
  • Högtrycksutförande upp till 103 bar
  • Stort utbud av olika genomlopp
  • Flera olika tätningar för kompatibilitet med många vätskor och gaser

Läs mer om ATEX-godkända kapslingar HÄR

Vi är OEM Automatic

OEM Automatic är en av Europas ledande leverantörer av komponenter för industriautomation. Ett brett och djupt sortiment, sammansatt av produkter från ledande tillverkare ger kunden en unik möjlighet att samla sina inköp från en leverantör. Våra produktspecialister och säljare har lång erfarenhet och hjälper kunden att hitta den tekniskt bästa lösningen. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
OEM Automatic AB

Dalagatan 4
573 28 Tranås
Sverige
OEM Automatic AB

Sänd till en kollega

0.078