23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fallstudie: Effektivt underhåll på ett säkert sätt

| Medlemsnyhet | Företag Brady AB

Ontex, en ledande internationell grupp inom området personlig hygien, implementerade effektiva Lockout/Tagout-procedurer som ger optimal underhållssäkerhet och snabbhet för många olika maskiner i Buggenhout, Belgien.

Ontex ville uppnå en hög nivå av säkerhet och effektivitet vid underhållsingrepp på maskiner.

Lösning: En skalbar och anpassningsbar Lockout/Tagout-implementering

Tillsammans med en specialiserad distributör erbjöd Brady sin expertskrivtjänst för säkerhetsprocedurer, programvaran LINK360 för säkerhetsprocedurer, samt enheterna och hänglåsen som behövdes för att implementera Lockout/Tagout på arbetsplatsen.

Först besökte experter från den specialiserade distributörpartnern och Brady Corporation Ontex-anläggningen i Buggenhout, Belgien för att skriva effektiva och maskinspecifika lockout-procedurer enligt bästa praxis. Dessa procedurer skapar en systematisk maskinisolering från alla energikällor vid underhållsingrepp, vilket ökar säkerheten och förhindrar olyckor på arbetsplatsen.

Ontex intressenter erhöll via programvaran LINK360 ca 350 procedurer som medger enkelt godkännande, kopiering, redigering, kommunikation och skalning av maskinspecifika säkerhetsprocedurer. Brady anpassade utseendet och känslan hos LINK360 efter Ontex' specifikationer, med införande av färgkodning och specifika språkval. Procedursteg illustrerades också i programvaran med bilder tagna hos Ontex Buggenhout så att medarbetarna snabbt kan känna igen, hitta och processbryta relevanta energikontrollpunkter för varje maskin.

Baserat på kundgodkända lockout-procedurer upprättade distributören och Brady en omfattande lås- och nyckelplan som passade specifika Ontex-krav. Detta inkluderade noggrant definierade nyckelhierarkier med huvudnycklar och övergripande huvudnycklar på ett flertal hanteringsnivåer för de olika typerna av föreslagna lås. Ontex' elektriker erbjöds t ex ett hänglås med nylonbygel som skyddar mot elektriska stötar, medan andra roller föredrog hänglås med stålbygel. Varje specialist kan öppna och avlägsna sina personliga lås när deras arbete är slutfört. Teamledare kan öppna alla lås som tilldelats deras team, och anläggningens säkerhetschef kan öppna alla lås om det är nödvändigt, med hjälp av en speciellt utformad procedur.

Med distributörpartnerns support tillhandahöll Brady också de faktiska lockoutenheterna och SafeKey-hänglås för att kunna implementera lockoutprocedurerna på Ontex' arbetsplats. SafeKey-hänglås erbjuder det största antalet nyckel- och låskombinationerna på marknaden och möjliggör ett framtidssäkert Lockout/Tagout-tillvägagångssätt med de största uppsättningarna lås i flera huvudnyckellager. Varje SafeKey-lås anpassades med ett ingraverat serienummer och levererades i låsboxar i uppsättningar om 10.

Resultat: Säker och effektiv Lockout/Tagout

Ontex Buggenhout kan nu effektivt kommunicera användningen av optimala lockoutverktyg i steg-för-steg och maskinspecifika lockoutprocedurer, illustrerade med fotografier som tagits på plats. Enkelt efterföljande av de godkända procedurerna ökar underhållsarbetets säkerhet, hastighet och effektivitet. Ledningen kan enkelt redigera, godkänna och kommunicera ändringar från en central, digital plats. Varje digitalt godkänd procedur kan sedan skrivas ut och fästas på de relevanta maskinerna, eller kommas åt direkt av medarbetarna via en läsplatta eller smartphone.

Vad vill du uppnå med ditt lockout-program?

Brady kan hjälpa och stödja dig vad du än vill göra med ditt Lockout/Tagout-program. Vår kompletta Lockout/Tagout-lösning inkluderar innovativa hänglås med utvecklad nyckelplanering, särskilt tillägnade processbrytningsanordningar, praktisk programvara och högkvalitativa tjänster inklusive identifiering av energikontrollpunkter och förstklassig procedurskrivning.

Se vår kompletta Lockout/Tagout-lösning >>

BRADY Corporation

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Brady AB

Box 7007
(Leveransadress: Norgegatan 2, SE-164 32 Kista (A2, våning 3))
164 07 Kista
Sverige
Brady AB

Bilder och video

Innovativa Brady SafeKey-hänglås

Sänd till en kollega

0.062