23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Säkra nyheter för ett nytt år

| Medlemsnyhet | Företag OEM Automatic AB

Rostfria kopplingspunkter för extrema temperaturer och säkra blåspistoler är två av nykomlingarna i vårt ständigt växande sortiment från Aignep .

Den nya blåspistolsserien med många fördelar

En nyhet för året är Aigneps säkra blåspistoler serie 360 där fokus lagts på säkerhet, prestanda och ergonomi. I arbetet i verkstad eller fabrik kan oftast den enkla och snabba vägen att rengöra skrymmen, maskiner eller dig själv vara att gå över med tryckluften. Detta kan vara en farlig praktik som förutom att blåsa upp grader eller spån som träffar olyckligt även kan leda till allvarlig skada såsom emboli. OSHA (Occupational Safety and Health Administration) reglerar säkra arbetssätt för att minimera risker för personer, maskiner och processer.

För att följa OSHA´s högt ställda standarder har Aignep genom val av material och konstruktion träffat rätt och följer nu OSHA 1910.242. Denna standard kräver att när blåspistolens topp är blockerad får trycket för blockaden ej vara högre än 2 bar, de flesta blåspistoler kräver högtryck för att fungera effektivt. Den andra standard som följs är OSHA 1910.95 som innebär att ljudnivån ej får vara högre än 90 dB under åtta timmars arbete.

Med spets i rostfritt stål (AISI304) och en kropp i lättviktsplast har serie-300 ett ergonomiskt grepp, dubbla anslutningar och är tålig mot rost, repor och extrema temperaturer. Att den sedan har integrerad krok för upphängning och klarar 500 Nl/min är en klar fördel. Modell 363 har dessutom genomgått ett SUVA-test för minst 10 års hård användning.

  • Skydd mot emboli (OSHA 1910.242)
  • Extremt tyst (OSHA 1910.95)
  • Högt flöde (500 Nl/min)
  • Lång livslängd (SUVA-godkänd)

Läs mer här om våra blåspistolsserier.

Rostfria kopplingar för de värsta fienderna

Efterfrågan på rostfria produkter inom industriautomation är större än någonsin. Rostfritt stål har en extrem motståndskraft mot korrosion samt oxidering och rekommenderas starkt i aggressiva miljöer. Om fienderna att besegra är tvättmedel, lösningsmedel, de flesta syror, alkaliska lösningar, rötslam eller gaser så är rostfria artiklar det rätta valet.

Med artiklar helt tillverkade i AISI 316L fortsätter Aignep att utöka sitt rostfria sortiment som tog sin början 2005 med serie 60000 – rostfria instickskopplingar. Kopplingsnyheten för i år är serie 69000 – kompressionskopplingar i rostfritt stål med mutter och olivformad stödring för att passa olika metallrör även vid lägre tryck och extrema temperaturväxlingar. Ett temperaturområde mellan -60 till 300 °C och ett arbetstryck upp till 250 bar är här möjligt. Med nio olika former, över 70 storlekar och ett fördelaktigt pris är dessa nätta kopplingar ett starkt alternativ till de överdimensionerade lösningar som finns att tillgå på hydraulikmarknaden.

  • -60 till 300 °C
  • NSF/AISI 169-61-372, 1935/2004/CE och DM174
  • Möjlighet till tätningar i FKM, extra stödring m.m.

 Läs mer här om våra rostfria kopplingar.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
OEM Automatic AB

Dalagatan 4
573 28 Tranås
Sverige
OEM Automatic AB

Sänd till en kollega

0.062