23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Biluthyrning är bra för miljön – men även för din plånbok!

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

I takt med att det har blivit allt vanligare att ha både en och två bilar till varje hushåll, har effekterna på miljön blivit allt större.

I dag fyller klimatfrågorna stora delar av den samhällsdebatt som pågår runt om i världen och inte minst i Sverige. 

Att något måste göras vet vi, men till syvende och sist är det givetvis konsumenterna själva som gör de val som i själva verket får störst effekt på klimatet. Debatten har fört till nya samhällstrender såsom “urban gardening” och del-bilar – gynnar detta konsumenterna i slutändan?

Nytt koncept
Delbilar är ett koncept som går ut på att man inte ska äga en egen bil, utan i stället hyra bil när man behöver kunna köra. Det gör att produktionen av bilar minskar, vilket i slutändan har en minskande effekt på utsläppen som är en påföljd av produktionen och därför gynnar klimatförändringarna. Men fördelarna är inte bara rent miljömässiga. Det finns en hel del pengar att spara vid att hyra bil av andra privatpersoner i stället för att själv äga en bil. 

Kanske kan du cykla, ta tåg, tunnelbana eller buss till jobbet i stället för att ta bilen? När behovet av att ha en bil uppstår kan du i stället hyra en bil av en annan privatperson några timmar eller en hel dag. 

Paris, New York och snart kanske även i Sverige
Vertikala gräsmattor? Urban gardening handlar om att skapa grönskande storstäder. Lycka till, tänker kanske du, men faktum är att genom innovativa idéer och nytänkande har man lyckats skapa både gräsmattor och rabatter på de mest otänkbara platserna. Hela byggnader kan bli gröna “väggar”, genom att man placerar små blomsterlådor längst hela fasaden, och väl upp på toppen kan hela tak bli stora gräsmattor, men varför? 

I Paris är luftkvaliteten så pass dålig att man har valt att plocka bort många parkeringsplatser i innerstaden. Färre parkeringsplatser gör att staden blir svåråtkomlig för bilister. Som besökare i staden uppmanas man att ställa bilen utanför staden på speciella parkeringsplatser och sedan åka kollektivt sista biten, men det räcker av allt att döma inte. Därför har man dessutom infört den gröna “stigen” i staden. Det är en plantering av träd och parker som ska möjliggöra promenader i grönskande miljö från ena sidan av staden till den andra. 

Dessutom planteras det träd som aldrig förr och innovativa idéer skapas genom att ge boende tillgång till oanvända bakgårdar och områden i staden där plantering av både grönsaker och annat kan ske.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047